Viskonsino universiteto tyrėjų atliktame tyrime, paskelbtame žurnale „British Journal of Nutrition“, nustatyta, kad kasdien valgant po 340 gramų mažo riebumo jogurto ir normalaus svorio, ir viršsvorio turinčių priešmenopauzinio amžiaus moterų organizmuose sumažėjo keletas uždegimo biologinių žymenų, rašoma pranešime spaudai.

Tai svarbu, nes lėtinis uždegimas gali apsunkinti medžiagų apykaitos sutrikimus ir susijusias ligas, pavyzdžiui, nutukimą, antrojo tipo diabetą ir širdies bei kraujagyslių ligas – tai yra svarbiausios visuomenės sveikatos problemos, praneša dairyreporter.com.

Mokslininkų teigimu, šios išvados atitinka stebėjimo tyrimus, kurie rodo, kad pieno produktai, nepriklausomai nuo juose esančio riebalų kiekio, siejami su mažesne rizika sirgti širdies ir kraujagyslių ligomis ir antrojo tipo diabetu.

Jogurtas jau seniai rekomenduojamas kaip sveikas desertas, užkandis ar vienas iš geriausių pusryčių pasirinkimų.

Esant normaliai žarnyno pusiausvyrai, kasdien valgant jogurtą su gyvomis bakterinėmis kultūromis, jos padeda kolonizuoti žarnyną „gerosiomis“ bakterijomis ir gerina jo veiklą.

Tyrėjai teigia, kad jogurte esančios gyvosios bakterinės kultūros gali sumažinti kancerogeninių medžiagų kiekį žmogaus organizme.

Kaip ir kiti pieno produktai, jogurtas yra baltymų, kalcio, kalio, magnio šaltinis.

Natrio, kuris didina arterinį kraujo spaudimą, jame yra nedaug. Be to, net riebus jogurtas turi nedaug cholesterolio.

Jogurte esančios aktyvios gyvosios bakterijų kultūros išskiria fermentus, skaidančius pieno cukrų laktozę, todėl jį gali toleruoti laktozei jautrūs žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)