Psichologė Linda Blair leidiniui „Sky Nems“ teigė, jog kalėdinė muzika gali sukelti tokį efektą, jog žmogus pasijunta tarsi spąstuose. „Ta muzika yra priminimas, kad turime pirkti dovanas, rūpintis aplinkiniais bei pradėti organizuoti šventes“, – apie šventinės muzikos poveikį kalbėjo L. Blair.

Tiesa, kaip juokauja užsienio žiniasklaida, tikėtina, jog kalėdinė muzika, net ir vartojama labai dideliais kiekiais, negali būti tokia kenksminga, jog pavirstumėte žaliuoju Grinču.

L. Blair teigimu, tie žmonės, kurie dirba prekybos centruose ar kitose vietose, kur nuolatos skamba kalėdinė muzika, taip pat jaučia didžiulį to poveikį. „Tokie žmonės visą savo energiją iššvaisto bandydami negirdėti to, ką girdi“, – paaiškino L. Blair.

„Tarp mūsų girdimos muzikos ir grįžtamojo ryšio į ją yra sukuriamas U formos ryšys“, – moksliškai apie tai kalbėjo Londono universuteto daktarė Victoria Williamson.

V. Williamson teigimu, jei muziką girdime nuolatos, tai nuo jos pavargstame. Tiesa, tai taikoma visai muzikai, ne tik kalėdinei.

Tad abi profesionalės sutiko su viena nuomone – negalima pernelyg dažnai kartoti tas pačias dainas, nes mėgiama muzika greitai taps nekenčiama, o jei muzika bus girdma per prievartą, tai skatins neigiamas emocijas ir didžiulį nuovargį.

O tiems, kas dar nori paklausyti kalėdinių dainų – legendinė Mariah Carey su daina „All I Want For Christmas Is You“:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)