Pernu įlanka Baltijos jūroje ir Čiudo ežeras – dvi legendinės Estijos ešerių žūklės vietos, kasmet sutraukiančios būrius meškeriotojų ne tik iš Estijos, bet ir iš kaimyninės Latvijos. Pažvejoti čia vyksta ir nemažai tolimesnių kelionių nebijančių Lietuvos žvejų.

Iki šiol ešerių žūklei Estijoje negaliojo jokie limitai, bet daugiau taip nebus. Šios šalies Aplinkos ministerija nusprendė, kad ešerių genocidas tęstis nebegali ir įvedė 15 kilogramų limitą. Pasak ministerijos, vien Pernu įlankoje ir Čiudo ežere kasmet sugaunama apie 800 tonų ešerių.

Naujuoju apribojimu siekiama uždėti apynasrį tiems meškeriotojams, kurie ešerius gaudydavo pardavimui. „15 kilogramų yra pakankamai kiekvienam meškeriotojui. Tuo pačiu tai per mažas kiekis, kad leistų pasipelnyti parduodant žuvis”, - Estijos žiniasklaidai sakė šios šalies Aplinkos ministerijos atstovas.

Beje, estai net neslepia, kad ešerius pardavimui jų šalyje itin dažnai gaudo latviai, kurių čia atvyksta labai daug. Žūklės leidimų pardavimų statistika rodo, kad kasmet Estiją aplanko 5-6 tūkst. kaimyninės šalies žvejų, bet spėjama, kad realus skaičius yra didesnis, nes leidimus perka ne visi svečiai.