Markas ir Anne Bennionai prieš kurį laiką teismo buvo pripažinti kaltais dėl Preston Brook ir Leadon upių užteršimą. Dėl jų kaltės į šias upes pateko šimtai tonų trąšų, o tai lėmė daugybės upėtakių, šapalų, ungurių, karšių ir kitų žuvų – iš viso daugiau kaip 15 tūkstančių.

Kaip rašo britų žūklės žurnalas „Anglers Mail”, sutuoktiniai per visą bylos nagrinėjimo laikotarpį labai gailėjosi to, ką pridirbo, o iškart po incidento aktyviai bendradarbiavo su Aplinkos apsaugos agentūra, kad žala gamtai būtų kuo mažesnė. Visgi teismas ypatingo gailesčio neparodė – kiekvienas iš pažeidėjų turės sumokėti po 5,5 tūkst. svarų sterlingų baudą ir atlyginti po daugiau kaip 25 tūkst. svarų sterlingų žalą gamtai.

Aplinkos apsaugos agentūros atstovas spaudai „Anglers Mail” sakė, kad jokių nuolaidų neturėtų tikėtis ir kiti ūkininkai, jei jie nusikals gamtai.

„Žemės ūkis naudoja apie 70 proc. Anglijos žemės ir, žinoma, daro didelį poveikį aplinkai. Daugelis ūkininkų dirba atsakingai ir mes kartu sprendžiame taršos problemą. Tačiau kai ūkininkai bus atsakingi už didelės taršos atvejus, mes nedvejodami imsimės veiksmų, įskaitant ir baudžiamąjį persekiojimą”, - sakė jis.