Christopheris Culkinas buvo ne tik juostoje „Kietas riešutėlis“ („Die Hard“) kartu su Bruce‘u Willisu nusifilmavusios Bonnie Bedelia brolis, bet ir pakankamai garsus savo meto aktoriaus. Vis dėlto didžiausiu jo nuopelnu reikėtų laikyti ištisą plejadą kultinius vaidmenis vaikiškuose filmuose sukūrusių atžalų.

Geriausiai žinomas, be abejo, yra M. Culkinas – komedijos „Vienas namuose“ žvaigždė. Vis dėlto didesnį ar mažesnį indėlį į kino pramonę yra įnešę ir šeši jo broliai bei seserys: Kieranas, Rory, Christianas, Shaneas, Quinn ir Dakota.

Vaidmenį populiarumo neprarandančios komedijos tęsinyje kol kas reikėtų laikyti paskutiniu sėkmingu M. Culkino darbu. Kaip klostėsi tolesnis ne tik jo, bet ir kitų Culkinų klano narių likimas, pabandyta atskleisti svetainėje denofgeek.com.

Macaulay Culkinas

Neįtikėtina sėkmė M. Culkiną aplankė sulaukus devynerių: tada, tiksliau, 1990-aisiais, žiūrovai jį išvydo kaip filmo „Vienas namuose“ pagrindinio veikėjo Kevino McCallisterio vaidmens atlikėją.

Žaibiškas filmo išpopuliarėjimas nulėmė staigų mažamečio aktoriaus patekimą į Holivudo žvaigždžių olimpą.

1992 metais pasirodė komedijos tęsinys – „Vienas namuose 2: pasiklydęs Niujorke“ („Home Alone 2: Lost In New York“). Jame sukurtas vaidmuo, deja, ir buvo kol kas paskutinis komercinę sėkmę aktoriui pelnęs darbas.

1993 metais jis, kaip manoma, paklusdamas tėvo reikalavimui, dar sutiko filmuotis Josepho Rubeno režisuotame „Gerame sūnuje“ („The Good Son“). Filme aktoriui buvo patikėtas visus terorizuojančio ir begalę nelaimių sukeliančio vaiko vaidmuo.

Žymus kino kritikas Rogeris Ebertas filmui „Geras sūnus“ tegalėjo skirti pusę žvaigždutės ir apibūdino jį kaip itin šiurpią ir perdėm nemaloniai nuteikiančią istoriją. Užvis blogiausia, anot kritiko, kad jame vaidinantys vaikai tikrai nėra pakankamai subrendę, kad suprastų tai, ką mes, žiūrovai, matome juos darant. R. Ebertas, be abejo, buvo teisus.

Turint omeny, kokį populiarumą M. Culkinas pelnė tarp jaunimo, skirti jam vaidmenis suaugusiesiems skirtuose filmuose buvo gana rizikinga. Tiesą sakant, tokio žingsnio nesiryžtama žengti iki šiol.

Nors visiška katastrofa filmo „Geras sūnus“ pavadinti ir negalima, vis dėlto tuoj po jo pasirodė dar keli finansiškai nesėkmingi projektai. Vienas iš jų – 1994 metais sukurtas „Knygų valdovas“ („The Pagemaster“).

Filmas pasakoja apie fantastiškus šeimos nuotykius. Prie jo kūrimo prisidėjo ir Christopheris Lloydas bei Patrickas Stewartas. Sėkme anaiptol neišsiskyrė ir pora tais pačiais metais pasirodžiusių komedijų: „Skola tėtušiui“ („Getting Even With Dad“) bei Joelio Silverio prodiusuotas „Turtuolis Ričis“ (Richie Rich).

1994-aisais, sulaukęs keturiolikos, M. Culkinas pajuto, kiek energijos iš jo pareikalauja Holivudo pramonė, todėl nutarė pailsėti nuo vaidybos ir kurį laiką nesifilmuoti. Iš ankstesnių vaidmenų susikrautas kapitalas tuo metu, kaip manoma, siekė kokius 5 mln. JAV dolerių (4,2 mln. eurų), todėl aktorius pasijuto galįs sau leisti atsisakyti keleto vaidmenų.

„Jaučiausi toks pavargęs, kad norėjau ilgam nutraukti tą veiklą, tik niekas manęs negirdėjo, – pasakojo M. Culkinas 2004-aisiais, dalyvaudamas kanalo CBS naujienų laidoje. – Kai tik pasijutau galįs pasitraukti, taip ir padariau. Tada neturėjau jokio noro vėl imtos tos veiklos.“

Macaulay Culkinas

Po beveik dešimtmetį trukusios pertraukos M. Culkinas visgi nutarė grįžti į didžiuosius ekranus. 2003 metais jis suvaidino pagrindinį personažą devintojo dešimtmečio pabaigos stiliaus komedijoje „Vakarėlių monstras“ („Party Monster“), kurios siužetas paremtas renginių organizatoriaus Michaelo Aligo gyvenimo istorija.

Nuo to laiko aktorius reguliariai pasirodo tai televizijoje, tai kino filmuose, garsina animacinę komediją „Robot Chicken“, o 2007-aisiais sukūrė pagrindinį vaidmenį praktiškai jokio dėmesio nesulaukusioje komedijoje „Seksas ir pusryčiai“ („Sex And Breakfast“). Jo partnere pastarosios juostos filmavimo aikštelėje tapo Eliza Dushku.

Tada, kai M. Culkinas šventė trisdešimtmetį, nieko efektingesnio už pasirodymą filme „Vienas namuose“ jo, kaip aktoriaus, karjeroje taip ir nebuvo nutikę.

Rory Culkinas

Beveik dešimčia metų už garsųjį savo brolį jaunesnis Rory pirmą kartą pasirodė kaip jaunesnysis Ričis aršios kritikos sulaukusioje komedijoje „Turtuolis Ričis“. 2000-aisiais jis nusifilmavo puikioje dviem „Oskarams“ nominuotoje Martino Scorsese prodiusuotoje dramoje „Gali manimi pasitikėti“ („You Can Count On Me“). Pagrindinius vaidmenis šiame filme sukūrė Laura Linney ir Markas Ruffalo.

Rory Culkinas

Vėliau, 2002 metais, R. Culkinas pasirodė M. Nighto Shyamalano režisuotoje juostoje „Ženklai“ („Signs“), taip pat palankiai įvertintoje dramoje „Igby Goes Down“, kurioje buvo galia išvysti ir vyresnįjį jo brolį Kieraną. Po trejų metų pertraukos R. Culkinas sukūrė vaidmenį Alexanderio Bulkley režisuotame filme „Zodiakas“ („The Zodiac“).

2010 metais R. Culkinas nusifilmavo Joelio Schumacherio režisūriniame darbe – trileryje „Dvylika“ („Twelve“). Jame pasirodė ir tokios žvaigždės kaip 50 Cent bei Ellen Barkin.

Kieranas Culkinas

Pirmas K. Culkino vaidmuo – vyresnėlio Macaulay įkūnyto pagrindinio personažo brolis filme „Vienas namuose“ ir jo tęsinyje. 1993 metais K. Culkinas kartu su Jeanu-Claude‘u Van Damme‘u pasirodė juostoje „Nėra kur bėgti“ („Nowhere To Run“).

Kieranas Culkinas

1999 metais kartu su Tobey Maguire‘u, Charlize Theron ir Michaelu Caine‘u K. Culkinas filmavosi garsiojo Johno Irvingo romano „Sidro namų taisyklės“ ekranizacijoje.

Vėliau aktorių dar buvo galima išvysti kaip Wallace‘ą Wellsą komedijoje „Skotas Pilgrimas prieš pasaulį“ („Scott Pilgrim Vs. The World“) ir kituose filmuose.

Kiti Culkinų šeimos nariai

M. Culkin sesuo Dakota darbavosi už kameros, o ne priešais ją. 2008 metais jos gyvenimas, deja, nutrūko: ji žuvo automobilio katastrofoje būdama vos 29-erių.

Christianas Culkinas kartu su broliu Kieranu pasirodė 1994-ųjų komedijoje „My Summer Story“. Kol kas tai vienintelis jo aktorinis darbas.

Christianas Culkinas, Kieranas Culkinas

Quinn Culkin prisidėjo prie televizijos laidos „Wish Kid“ kūrimo 1991-aisiais, be to, suvaidino seserį filme „Geras sūnus“.

Shane‘as Culkinas, ko gero, mažiausiai išgarsėjęs Culkinų klano atstovas. Vaidmuo 1989 metais sukurtoje televizijos dramoje „Our Town“ buvo vienintelis jo pasirodymas kine.

Culkinų šeima nuotraukose:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)