Rungtynes solidžiai pradėjo „Raptors“ starto penketo krepšininkai su Jonu Valančiūnu. Lietuviui sėkmingai stabdžius visus tris pirmuosius metus prametusį šeimininkų aukštaūgį Dwightą Howardą Toronto ekipa truktelėjo pirmyn, tačiau nesugebėjo išlaikyti anksti susikrauto pranašumo.

JV ant suolo sėdo Kanados klubui pirmaujant šešių taškų persvara, tačiau prieš fiziškai silpnesnį Jakobą Poeltlą likęs Howardas sėkmingu žaidimu padėjo „Hornets“ užbaigti kėlinį spurtu 12:2 ir persverti rezultatą savo naudai.

Intriga vis dar laikėsi pirmoje antro ketvirčio pusėje, kai fantastišką žaidimą demonstravo Šarlotės klubo atakuojantis gynėjas Jeremy Lambas. Nuo suolo pakilęs žaidėjas net devynias minutes buvo vieninteliu taškus kėlinyje pelniusiu „Hornets“ krepšininku ir per šią atkarpą sumetė 14 taškų, pataikydamas visus šešis iš žaidimo atliktus metimus.

Visgi į aikštę grįžus abiejų komandų startinių penketukų nariams „Raptors“ perėmė iniciatyvą į savo rankas. Per antrą kėlinį 41 tašką pelniusius svečius į priekį vedė po dėl kelio skausmų praleistų rungtynių su Sakramento „Kings“ į aikštę grįžęs Serge'as Ibaka.

Vienas geriausių sezono rungtynių sužaidęs puolėjas dar iki ilgosios pertraukos surinko 13 taškų ir sudrebino varžovų ginamąjį krepšį keliais efektingais dėjimais.

Itin gražų epizodą Ibaka sukūrė kartu su DeMaru DeRozanu, atlikusiu puikų perdavimą pro nugarą ir leidusiu afrikiečiui galingai užbaigti ataką dar vienu dėjimu iš viršaus. Rezultatyviausias visų laikų „Raptors“ klubo krepšininkas DeRozanas šiąnakt pasižymėjo ne tik pelnytais taškais, bet ir sėkmingu progų kūrimu, ir viso atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Efektyviu žaidimu puolime šįsyk neišsiskyręs Valančiūnas po ilgosios pertraukos dar kelis kartus naudingai sužaidė gynyboje, tačiau sužaidus tris minutes užsidirbo ketvirtąją asmeninę pražangą ir sėdo ant atsarginių žaidėjų suolo.

Dar aukštesniu tempu taisykles pažeidinėti sugebėjo jaunasis austras Poeltlas, ketvirto kėlinio pradžioje 23 žaidybinio laiko minutes trukusį pasirodymą užbaigęs šeštąja asmenine pražanga.

Nepaisant ankstyvo aukštaūgio iškritimo iš žaidimo, vyriausiasis „Raptors“ treneris Dwane'as Casey nusprendė nebegrąžinti JV į aikštę. Tik trečdalį kėlinio antroje rungtynių pusėje žaidęs Valančiūnas per 16 minučių viso pelnė 4 taškus (2/6 met., 0/1 trit.), atkovojo 7 ir perėmė 2 kamuolius, blokavo vieną metimą ir keturis kartus prasižengė.

Ketveriose pastarosiose rungtynėse vidutiniškai po 17,3 taško rinkęs lietuvis šiąnakt pakartojo prasčiausią šio sezono rezultatyvumo rodiklį, o mažiau laiko aikštėje praleido tik trejose rungtynėse.

Itin aukštu taiklumu (16 iš 33) tritaškius šiąnakt metę „Raptors“ krepšininkai pasiekė ir dar vieną įspūdingą skaičių, atlikdami net 35 rezultatyvius perdavimus. Pastarąjį kartą tokį skaičių Toronto ekipa buvo užfiksavusi prieš beveik šešerius metus – 2011-ųjų metų gruodžio 26-ą dieną.

„Hornets“: Jeremy Lambas 32 (11/17 met., 8/10 baud.), Dwightas Howardas (9 atk. kam.) ir Kemba Walkeris po 15, Johnny O'Bryantas 10 taškų.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 28 (10/15 met., 8 rez. perd.), Serge'as Ibaka 24 (11/16 met., 2/3 trit.), O. G. Anunoby 20 (6/7 trit.), Pascalis Siakamas 12, Kyle'as Lowry 11 taškų (8 rez. perd.).

Pergalė leido Kanados klubui iš antrosios Rytų konferencijos vietos išstumti Klivlando „Cavaliers“ krepšininkus, tačiau tokį šuolį bent iš dalies lėmė ir itin lengva komandos tvarkarščio atkarpa. Per pastarąsias vienuolika rungtynių „Raptors“ tik kartą žaidė su šiuo metu tarp aštuonių bet kurios konferencijos geriausių komandų pakliūnančiais varžovais (Indianos „Pacers“).

Artimiausias rungtynes Toronto klubas jau šiąnakt žais su Filadelfijos „76ers“ ekipa.