Lietuva turi tiek daug gražių akcijų gelbėjančių vaikus, vienišus pensininkus, ligonius, ligonines, skurstančias šeimas... Kiekvienais metais žmonės dosniai dalinasi savo menkais, ir vis sunkiau uždirbamais pinigais, aukoja savo laiką dalyvaudami įvairiose akcijose. Bet šiandien Lietuvai kaip niekad reikalinga nauja akcija – gelbėti Lietuvą.

Galbūt šiek tiek ironiška, bet šalį reikia gelbėti ne nuo teroristų, ne nuo agresyvių kaimynų, skurdo, alkoholizmo ar skaičiais genocidui prilygstančios emigracijos, o nuo tų žmonių, kurie atrodytu turėtų labiausiai rūpintis Lietuva, kurie turėtų ją labiausiai mylėti, aukotis, nuo tų žmonių, kurie patys nesustabdomai veržėsi sunkiai ir daug dirbti savo šaliai ir joje gyvenantiems saviems žmonėms.

Kai jau atrodytų nebeįmanoma lietuvių nustebinti, juk valdžioje matėme visko – nuo daugybę metų, patogiose vietose, lyg pelkė kėpsančių politikų ir valdininkų iki mesijų, svieto lygintojų ir įvairių gelbėtojų, vis tik naujai valdžiai dar kartą pasisekė nustebinti Lietuvą, savo elgsena labiau primenant Olimpo kalno dievus, o ne demokratinės šalies politikus.

Demonstruojama arogancija, nebaudžiamumas, vis rečiau matomas poreikis bendrauti, bendradarbiauti, diskutuoti su žmonėmis, pasiaiškinti už savo klaidas, atsakyti už padarytas blogybes. Lyg žaisdami nesibaigiančią šachmatų partiją, skirstosi darbo vietas, tiksliau atlyginimus, nepaisydami kompetencijų, darbo patirčių, moralinių normų bei žmonių lūkesčių ir norų.

Aiškiau nei bet kada anksčiau taikomi dvejopi standartai. Visiems aišku, kas nutinka eiliniam darbuotojui, kuris darbe neatsargiai užsmailina vakarykštę vakarienę, visi žinome, kas nutinka Vincei ar Lincei iš kaimuko, kai jie vairuoja įkalę, žinome, kokiu būdu tokie pilotai iškeliami iš mašinų, arklio tempiamų vežimų, nukeliami net nuo dviračių. Tokiu būdu ne vienas yra praradęs teises ir susimokėjęs riebias baudas, bet yra ir tokių, kuriems alkoholizmas yra liga ir dėl to jiems galima ir darbe išgerti ir „pasipuošus“ vairuoti.

Puikiai nusiteikęs, nebaudžiamas „Amūras“ neatsargiai laidantis savo strėlę, žurnalistų paprašytas pasiaiškinti, dėl laužomo jaunos merginos gyvenimo – džentelmeniškai pasiūlęs pažiūrėti į ją, ir patiems nuspręsti, ar yra ten prie ko kabinėtis, ne tik kad nesijaučia kaltas, bet dar ir kaltina merginą. Regis, vienintelis būdas jį nubausti, tai merginos broliui ar tėvui palaukti „jaunikio“ kokiame tamsiame kampe ir pagal pačio išreikštą pageidavimą pasivolioti.

Arogantiškas vėjo malūnų mylėtojas, net nesiruošiantis diskutuoti apie savo šeimos versliukus ir eilė ūkininkų ir amatininkų, atvirai besirūpinančių savo reikaliukais, paverčiančių Seimą juodąja skyle, ryjančia sąžinę, sveiką protą, garbę, moralę, pagarbą ir viską, kas tik susiję su žmogiškumu.

Nesuprantama, kodėl demokratinėje valstybėje nėra jokių svertų teisingai nubausti ir atsikratyti tokiomis piktžaizdėmis, kurios akivaizdžiai kenkia Seimui, žmonėms ir šaliai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.