Jeigu nori kažką turėti, privalai dirbti

Ingos Malinauskienės, kuri šiuo metu vadovauja vienai didžiausių privačių klinikų Lietuvoje „Baltijos ir Amerikos klinika“ istorija paprastai nepaprasta. Paprasta atrodo tai, kad Inga gavo neeilinį šansą: būdama vos 26 metų ir neturėdama daug patirties į savo rankas perimti privačios klinikos vairą po to, kai įmonę paliko ją valdęs amerikietis. Nepaprasta tai, kad, kaip Inga tvirtina, situaciją suvaldyti ir išlaikyti augančią kliniką iki šiandien padėjo tik nuolatinis sunkus darbas, rašoma pranešime spaudai.

„Tą akimirką negalvojau apie tai, kas bus po penkerių ar dešimties metų. Tiesiog žinojau, kad turiu daug ir sąžiningai dirbti. Galvojau apie šiandieną, apie rytojų. O tokį požiūrį sekė geri rezultatai“, – pasakoja moteris.

„Visada maniau, kad jei nori kažką turėti, privalai stengtis. Dar viena mano varomoji jėga buvo žinojimas, jog, kad ir kas benutiktų, privalau judėti į priekį. Taip pat žinojimas, kad nėra padėties be išeities. Tokie kredo padėjo drąsiau pažvelgti į iššūkį“, – prisimena moteris.

Inga Malinauskienė

Valandų darbe neskaičiuoja

Laidos vedėjai paklausus, kaip po tokios įtemptos dienos ar savaitės verslininkė atsipalaiduoja ar pasilepina, Inga prisipažįsta: „Esu darboholikė ir sunkiai atsipalaiduoju: vis galvoju apie darbus. Bet dėl to nesijaudinu, nes manau, kad jeigu nori daug pasiekti, tu turi rinktis ir kažką paaukoti. Šeima, draugai turi palaikyti ir suprasti. Tu turi anksti keltis ir vėlai gulti, turi dirbti ilgiau nei aštuonias valandas per dieną. Per daugybę metų versle nemačiau žmogaus, kuris būtų labai daug pasiekęs dirbdamas tik tam tikrą, fiksuotą valandų kiekį. Tai sunkiai įmanoma. Bet daugelis vis dar žiūri į darbą pro pirštus... O po to skundžiamės, kad nieko nesukuriame, nejudame į priekį, nesukuriame pridėtinės vertės“.

Šalia verslo – ne mažiau intensyvūs hobiai

Ingos veiklumas tikrai įkvepiantis: be vadovavimo klinikai ji savo malonumui kuria interjerus (sukūrė interjerą ir klinikai), vykdo nekilnojamojo turto projektus ir ketina plėsti verslą. Inga yra dviejų vaikų mama ir randa laiko pažaisti paplūdimio tinklinį.

„Bet tinklinis gyvenime atsirado neseniai. Regis, po daug metų bėgimo, jaučiu, kad atėjo metas pailsėti. Bet tik trumpam, kol vėl sukaupsiu naujų idėjų ir jėgų jas įgyvendinti“, – degančiomis akimis pasakoja Inga ir juokiasi, kad turbūt niekada neišeis į pensiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)