Netikėtą psichologinį smūgį šiąnakt patyrė „Nets“ klubo naujokas Jahlilas Okaforas. Prieš rungtynes apie nekantrumą ir jaudulį su kuriais laukia debiuto Bruklino žiūrovų akivaizdoje kalbėjęs aukštaūgis taip ir nepakilo nuo atsarginių žaidėjų suolo.

Kartu su Okaforu iš Filadelfijos „76ers“ į Brukliną persikėlęs lietuvių kilmės atakuojantis gynėjas Nikas Stauskas per 15 minučių prametė visus penkis iš žaidimo atliktus metimus ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Nors Kanados lietuvių šeimoje gimęs snaiperis sužaidė ne itin sėkmingas rungtynes, būtent jis sugebėjo sukurti vieną gražiausių nakties epizodų, kai prasiveržęs link krepšio atmetė kamuolį žvėrišką dėjimą atlikusiam Bruklino naujokui Jarrettui Allenui.

Dar vieną puikų pasirodymą „Pacers“ gretose surengė nuo suolo pakilęs Domantas Sabonis, per 21 aikštėje praleistą minutę surinkęs 17 taškų (7/13 met., 3/4 baud.), atkovojęs 8 ir praradęs 3 kamuolius, atlikęs vieną rezultatyvų perdavimą ir blokavęs 3 varžovų metimus.

Pastarasis skaičius tapo nauju Domo karjeros rekordu. Praėjusiame sezone atstovavaudamas Oklahomos „Thunder“ ekipai lietuvis vienuolikoje rungtynių blokavo po 2 metimus, o šiais metais pirmą kartą susitikime „nugesino“ daugiau nei vieną varžovų metimą.

Susitikimas tapo ir sėkmingiausiu gruodžio mėnesio Sabonio vakaru rezultatyvumo atžvilgiu. Pastarąjį kartą bent 17 taškų aukštaūgis buvo pelnęs dar lapkričio 27-ąją vykusiose rungtynėse su Orlando „Magic“ klubu.

Ketvirtame kėlinyje spurtavę šeimininkai sumažino atsilikimą iki penkių taškų skirtumo, tačiau „Pacers“ atsakė Domanto ir Victoro Oladipo įžiebta atkarpa 8:0 ir užsitikrino pergalę įtvirtinusį pranašumą.

Iškovota pergalė leido prieš sezoną viena iš lygos autsaiderių laikytai Indianos komandai dar vienu laipteliu pakilti Rytų konferencijos turnyrinėje lentelėje. Septyniolika iš trisidešimties rungtynių laimėję Nate'o McMillano auklėtiniai šiuo metu atsilieka tik nuo „Celtics“, „Cavaliers“ ir „Raptors“ ekipų bei su Detroito „Pistons“ dalinasi ketvirta-penkta konferencijos vietomis.

Atidaromosiose sezono rungtynėse žadą atimantį rezultatyvumą (140:131) pademonstravusios komandos šiąnakt puolime susidūrė su skirtingais sunkumais. Šeimininkai iš žaidimo atakavo vos 42 procentų taiklumu, o pagirtinai tiksliai metimus realizavę svečiai prarado 15 kamuolių.

Aukšta žaidimo sparta pasižyminčios ekipos jau neužilgo stos į trečiąją tarpusavio akistatą. Indianos „Bankers Life Fieldhouse“ arenoje „Pacers“ priims Bruklino krepšininkus Šventų Kūčių išvakarėse – naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, 2 val. Lietuvos laiku.

„Nets“: Allenas Crabbe'as 17 (4/6 trit.), Quincy Acy, Caris LeVertas ir Joe Harrisas po 14, Tyleris Zelleris 13 taškų.

„Pacers“: Victoras Oladipo 26 (4/6 trit.), Domantas Sabonis 17, Mylesas Turneris 16, Cory Josephas 15, Darrenas Collisonas 14 taškų (7 rez. perd.).

Kitas rungtynes Indianos ekipa jau artėjančią naktį namuose žais su konferencijos lyderiais Bostono „Celtics“.