Šiandien mūsų savanorė vyko į itin sunkų iškvietimą. Sunkų visomis prasmėmis, gal dėl to ir rašyti apie tai ypač sunku. Santariškėse blaškėsi jauna, vos 3-4 mėn. laukinė, stipriai sužalota katytė. Ji niekada neturėjo namų ir, panašu, niekada nebuvo liesta žmogaus rankų.

Turbūt dar tik mokėsi išgyventi gatvėje, ir padarė pačią didžiausią klaidą. Įtariame, kad ieškodama šilumos, įlindo pasišildyti po automobilio kapotu. Kažkas jos nepastebėjo, važinėjo kartu su ja, degančia ant variklio ir bijančia iššokti, o gal įstrigusia ir negalinčia to padaryti, kas dabar žino... Pasekmės – negrįžtamos. Visos keturios kojytės stipriai sužalotos, galinė nudegusi taip, kad beveik pusę jos jau nebėra ir likusios dalies išgelbėti nepavyks, teks amputuoti. Priekinės kojytės letena taip pat stipriai nudegusi (pirštukų, ko gero, irgi neišgelbėsime). Likusių dviejų kojų būklė atrodo geresnė, jei nepradės atmetinėti audinių, bus didžiulė sėkmė. Gydymas būtų ilgas, sunkus, labai brangus ir su neaiškiomis perspektyvomis. Situaciją apsunkina dar ir tai, kad katytė taip aršiai kovoja su žmogumi (iš baimės ir iš skausmo), kad daryti kasdienius perrišimus be narkozės gali gydytojoms tiesiog nepavykti. Jaučiamės aklavietėje, bet...

Nežinome, ar sprendimas racionalus, tačiau norime bent pabandyti jai padėti. Už mūsų nugarų galybė istorijų, kurios neteikė daug vilčių, bet dabar laimingai žvelgia nuo savo namų palangių. Buvo ir skaudžių klaidų, kai nei tikėjimas, nei rūpestis, nei geriausias gydymas jau nepadėjo. Kokia istorija yra ši? Mes niekada nesužinosime, jeigu leisime jai dabar išeiti ir pasiduosime be kovos. O Šiaurė (taip pavadinome katytę)- tikra kovotoja, tuo įsitikinome jau vien bandydami ją pagauti.

Draugai, ar palaikysite mus? Esame be galo dėkingi, kai liekate šalia, net ir tada kai mes dvejojame. Mes prisiimame atsakomybę netgi tada kai žinome, jog galime suklysti. Mums ir Šiaurei gyvybiškai reikia Jūsų moralinio ir finansinio palaikymo.

Jei tik galite nors kiek prisidėti, paaukoti galite į „Naminukų“ sąsk., mokėjimo paskirtyje nurodę linkėjimą „Šiaure, gyvenk!“. Būsime dėkingi už pagalbą. Norėdami pasiteorauti dėl Šiaurės sveikatos būklės, skambinkite „Naminukams“ 8 648 30077 (Vilnius)!