Sužeisti 88 žmonės, iš jų – 12 nepilnamečių. Tarp įvykiuose nukentėjusiųjų – 38 pėstieji, pėsčiųjų perėjose į įvykius pateko 21 šis eismo dalyvis.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 4 eismo įvykiuose: juose sužeisti 8 žmonės (3 vairuotojai, 3 keleiviai, 2 pėstieji).

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 9 eismo įvykiais mažiau, žmonių žuvo 2 mažiau, sužeista 1 mažiau.

Per savaitę policijos pareigūnai užfiksavo 4 319 Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Pirminiais duomenimis, pradėti 92 ikiteisminiai tyrimai dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas. Iš viso „įkliuvo“ 171 neblaivus vairuotojas.

Šiais metais (iki gruodžio 15 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 186 žmonės, t. y. 9, arba 5,1 proc., daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia įvykiuose žuvo vairuotojų – 76 (iš jų 10 motociklų vairuotojų).

Savaitės eismo įvykiai:

Gruodžio 9 d., šeštadienį, 16.32 val. Bendruoju pagalbos telefonu gautas pranešimas, kad Kaune, Birželio 23-osios ir Partizanų gatvių sankryžoje, susidūrė „Opel“ ir „Ford“ automobiliai.

Pirminiais duomenimis, abu vairuotojai blaivūs, tačiau dėl patirtų sužalojimų pristatyti į gydymo įstaigą. Medikai kartu su jais išvežė ir viename automobilių važiavusią keleivę.

Liudininkų teigimu, abu automobiliai važiavo viena kryptimi. Netikėtai „Opel“ vairavęs vyras, gimęs 1989 m., pasuko į kairę ir nesuvaldė automobilio. Automobilis rėžėsi į stulpą. Šiame automobilyje važiavo ir 1988 m. gimusi moteris. Nuo smūgių mašina apsisuko ir kaktomuša rėžėsi į paskui važiavusį „Ford“, kurį vairavo 1993 m. gimęs vyras.

Gruodžio 13 d., trečiadienį, apie 11.10 val., Vilniuje, T. Narbuto g. ir Laisvės bei Pilaitės prospektų sankryžoje, susidūrė automobiliai „Toyota Avensis“ ir „Mercedes Benz Viano“. Du žmonės buvo prispausti suknežintoje mašinoje.

Po susidūrimo abi mašinos nulėkė nuo važiuojamosios kelio dalies, „Toyota“ šonu trenkėsi į stulpą. Automobilyje „Toyota“ buvo prispausti du žmonės. Teko kviesti ugniagesius gelbėtojus. Jie, panaudoję hidraulinę įrangą, sužalotus žmones išlaisvino ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

Pasak pareigūnų, „Mercedes“ vairuotojas (gim. 1968 m.) teigia, kad „Toyota“ važiavo degant raudonam šviesoforo signalui. „Toyota“ vairuotojas (gim. 1980 m.) ir keleivis (gim. 1963 m.), atvykus policininkams, buvo be sąmonės. Jie išvežti į ligoninę.

Gruodžio 13 d., trečiadienio vakarą, apie 17.50 val., Kaune įvyko rimta avarija: Kalniečių ir A. Kačanausko gatvių sankryžoje susidūrė automobiliai BMW ir „Citroen“. Pastarasis apvirto.

Į įvykio vietą atvykęs „Citroen“ vairuotojo tėvas pasakojo, kad sūnus (gim. 1978 m.) skundėsi galvos skausmais. Pasak vyro, sūnus jam pasakojo, kad važiavo pagrindiniu keliu, kai iš kairės pusės, šalutiniu keliu dideliu greičiu atskriejo BMW, kuris ir taranavo „Citroen“. Nuo smūgių automobilis apsivertė. „Citroen“ vairuotojas išvežtas į ligoninę.

Pirminiais duomenimis, abu vairuotojai blaivūs. BMW pažymėtas rumuniškais numeriais. Pasak pareigūnų, avariją sukėlęs vairuotojas nekalba lietuviškai. Jis įvykio vietoje spjaudėsi, elgėsi neadekvačiai. Įvykio vietoje žmonės juokavo, kad tokį automobilį sudaužęs vyras, kitaip elgtis ir negalėtų. Netrukus paaiškėjo, kad avarijos kaltininkas rumunas (gim. 1991 m.) dar ir ieškomas kriminalinės policijos. Jį išsivežė pareigūnai.

Gruodžio 14 d., ketvirtadienio pavakarę, Vilniaus pakraštyje vyko girto BMW vairuotojo gaudynės. Sužaloti du policininkai, sudaužyti automobiliai.

Apie 17 val. policija gavo pranešimą apie įtartinai važiuojantį automobilį BMW - mašina vingiavo Naujosios Vilnios gatvėmis. Netrukus jį Dūmų g. pastebėjo patruliavę 4 policijos komisariato pareigūnai. BMW vairuotojas reikalavimui sustoti nepakluso.

Bėglys ir persekiotojai pasiekė Grigaičius. Gaudynių metu bėglys neleido pareigūnams jo aplenkti, kėlė pavojų kitiems eismo dalyviams išvažiuodamas į priešingos krypties eismo juostą bei kelis kartus kliudė policijos tarnybinį automobilį „Nissan NV200“. Grigaičiuose, Pergalės g., bėglys pro uždarytus vartus įvažiavo į privataus namo kiemą (sudaužydamas BMW priekį), iššoko iš mašinos ir įbėgo į namą.

Policininkai įbėgo iš paskos. Čia pareigūnai pričiupo bėglį, tačiau šis labai aršiai pasipriešino. Kažkokiu aštriu daiktu perpjovė vienam iš policininkų delną. Nukentėjo ir antras pareigūnas.

Įtariamasis uždarytas į areštinę.Ant sudaužyto BMW numerio rėmelio puikuojasi užrašas rusų kalba: „Nežadink manyje žvėries!“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją