– Kokiais atvejais žmonėms raukšlės pasirodo anksčiau nei jų bendraamžiams?

– Žmonių senėjimo tipą ir greitį įtakoja daug faktorių, bet svarbiausias jų, manau, yra genetika. Tačiau odos tipas, dažnas buvimas saulėje, vėjuje, šaltame ore, žalingi įpročiai, netinkama kosmetika, staigus svorio kritimas yra taip pat labai svarbūs faktoriai.

– Ar visada medikai gali jiems padėti?

– Be jokios abejonės, norintiesiems atrodyti jauniau galime padėti visuomet. Vienais atvejais užtenka nechirurginių procedūrų, o kitais gali būti rekomenduojama operacija.

Sugihara pokyčių projektas

– Šiandien tikriausiai paprasčiausias sprendimas siekiant atsikratyti raukšlių yra užpildai – vadinamosios grožio injekcijos?

– Senstant mūsų veide mažėja riebalų, todėl veidas atrodo kaulėtesnis. Audiniai su amžiumi praranda elastingumą ir glemba, todėl veidas praranda ovalo formą ir darosi panašus į stačiakampį. Užpildais, kaip ir savais riebalais, galima atstatyti veido tūrį. Dažniausiai šių injekcijų pilnai užtenka įžengusiosioms į ketvirtą ar penktą dešimtį.

Nechirurginė raukšlių korekcija užpildais yra saugi, rezultatai gerai prognozuojami, o pacientas efektą gali matyti iš karto – matomas atkurtas veido tūris, išlygintos raukšlės ir gilesnės klostės. Po savaitės ar kelių, jei efektas nepakankamas, procedūrą galima kartoti.

Jei kreipiasi 65 metų amžiaus moteris ir pageidauja grožio injekcijų, dažniausiai to nepatariu, nes audiniai paprastai jau būna stipriai pasmukę ir juos reikia kelti chirurginiu būdu. Tokio amžiaus pacientei koreguojant audinius užpildais tikėtinas tik trumpalaikis ir labai nedidelis efektas.

– O kuriais atvejais prireikia botulino?

– Neretai pacientės nenori botulino toksino, nes mano, kad jis yra kenksmingesnis už hialuroninę rūgštį. Raukšlės būna skirtingos kilmės ir skirtingas preparatas naudojamas joms koreguoti. Pvz., atvejais, kai veido raukšlės išryškėja dėl per daug intensyvios mimikos (vadinamosios „pykčio“ raukšlės, horizontalios raukšlės kaktoje ar „žąsies kojelės“ prie akių), ją reikia padaryti mažiau intensyvią. Kitaip tariant, tokiais atvejais tinka suleisti botulino, kuris atpalaiduoja raumenis.

Tačiau jei tarp antakių labai gili raukšlė ir, suleidus botulino bei atsipalaidavus raumeniui, ji vis tiek išliks, tokiais atvejais papildomai suleidžiama užpildo, kuris raukšlę iš vidaus užpildo ir išlygina. Tam tikros raukšlės koreguojamos atpalaiduojant raumenis, o kitas raukšles ar klostes tinka koreguoti užpildant jas iš vidaus, tuo pačiu atkuriant ir visą veido tūrį, kuris su amžiumi keičiasi dėl prarandamų riebalų.

Sugihara pokyčių projektas

– Ne vieną moterį gąsdina prisirišimas visam gyvenimui prie procedūros kartojimo. Kaip ilgai išsilaiko užpildų poveikis?

– Botulino toksinas dažniausiai leidžiamas kartą per 6 mėnesius, o užpildus užtenka suleisti kartą per 9–12 mėnesius.

– Naudojate užpildus, vadinamus dvigubu smūgiu raukšlėms.

– Taip, mūsų naudojami hialurono rūgšties užpildai su 1 proc. kalcio hidroksiapatito „Neauvia Organic Stimulate“ tikrai vadinami dvigubu smūgiu raukšlėms, mat kol kas yra vieninteliai pasaulyje užpildai, kurie ne tik drėkina odą, bet ir užpildo raukšles. Jų sudėtyje esantis kauluose randamas mineralas kalcio hidroksiapatitas stimuliuoja fibroblastus gaminti kolageną, todėl oda tampa stangresnė. Svarbu ir tai, kad visi „Neauvia Organic“ produktai yra 100 proc. natūralus, tinkami bet kokio amžiaus ir tipo odai ir palaipsniui visiškai pasišalina iš organizmo. Vis dėlto net ir pati geriausia medžiaga neduos efekto, jei papuls į nekompetentingo specialisto rankas.

– Papasakokite plačiau apie projekto dalyvės Dovilės veido situaciją: kodėl atrinkote būtent šią moterį?

Sugihara pokyčių projektas

– Dovilė atrodo labai pavargusi, žymiai vyresnė, palyginus su savo bendraamžėmis. Manau, kad kalta genetika bei veido odos tipas. Jai per anksti būtų atlikti vienokią ar kitokią operaciją – pilnai užtenks injekcijų, po kurių veidas atrodo žymiai skaistesnis, pilnesnis, jaunesnis, ne toks pavargęs. Manau, kad efektas po procedūros bus puikus. Tuo netrukus galėsite įsitikinti ir jūs.

Užsakymo nr.: PT_76636021