Klaida #1: Neparuoši veido

Makiažas gali subėgti į raukšles ir tai tik pablogina vaizdą. Pradėk makiažą nuo nepriekaištingos bazės. Skirtingai nuo įprastų pagrindų, glotninanti bazė sušvelnina ir slepia smulkias raukšleles. Be to, ant jos makiažo pagrindą tepti gerokai lengviau ir jis pasiskirsto tolygiau.

Klaida #2: Naudoji netinkamą pagrindą

Birus makiažo pagrindas gali sausinti ir suteikti odai nenatūralią tekstūrą - jau nekalbant apie išryškintas raukšleles, sušokusias linijas ar kitas odos problemas. Vietoj to geriau naudok kreminės tekstūros produktus, kurie, išlygindami veido odą, dar ir apsaugo ją nuo drėgmės netekimo.

Klaida #3: Neteisingai tepi pagrindą

Ne veltui gali būti sunku naudotis makiažo pagrindo šepetėliu, reikia įprasti juo žongliruoti. Vietoj jo geriau naudok drėgną makiažo kempinėlę. Kitas variantas – dengti tiesiog rankomis, nes makiažo pagrindas, sušilęs tarp pirštų, padengia odą dar lygiau.
Agnė Gilytė ir Gintarė Lučiūnaitė

Klaida #4: pabrėži tamsius paakius

Kuo mes vyresnės, tuo sunkiau tamsius paakius užmaskuoti natūraliai. Užuot bandžiusios paslėpti problemą su pernelyg šviesiu korektoriumi, naudok tą patį jo atspalvį kaip ir makiažo pagrindas. Juk norite paslėpti, o ne išryškinti. Atkreipk dėmesį, kad per daug maskavimo priemonės taip pat išryškina problemas, tad nuolat užmesk akį į veidrodį, ar ji nesubėgo į raukšleles ar kaip kitaip jų neišryškino.

Klaida #5: blankios akys

Jei tavo akys neatrodo tokios ryškios ir plačios kaip anksčiau, pabandyk formuodama akių linkį naudoti šiek tiek rudo šešėlio. Didesnių ir gilesnių akių iliuziją sukursi ryškindama akiduobes ir paryškindama blakstienų augimo liniją.

Klaida # 6: per tamsus akių kontūras

Juodą spalvą keisk į pilką metalo ar rudą. Bus mažas pokytis, suteikiantis subtilumo, o akys neatrodys sunkios ir pavargusios. Ne kartą pasiteisino taisyklė, kad mažiau yra daugiau.

Klaida # 7: nemažink ir nesiaurink lūpų

Gilūs ir tamsūs atspalviai lūpoms suteikia ploniausių lūpų iliuziją. Geriau rinkis rožinius, rausvus ir aviečių atspalvius, kad suteiktum veidui ir lūpoms gaivumo. Jei tau vis dėlto patinka tamsios spalvos - rinkis jas vakarui, nenaudok matinių lūpų dažų: lengvai spindintis, žėrintis , drėgnas lupų dažas suteiks papildomo putlumo bei apimties.
stilistė

Klaida # 8: išsausinta oda

Makiažas gali sausinti odą, tada išryškėja poros ir smulkios raukšlelės. Visada po ranka turėk veido dulksną ar tiesiog specialų natūralų purškiamą vandenį veidui. Šis drėkiklis - dulksna neleis sugadinti makiažo, o oda bus padrėkinta.

Klaida # 9: dieną lengvink blakstienas ir antakius

Neformuok per siaurų ir per ryškių antakių. Ne tokia griežta ir platesnė linija veidą jaunina, padaro jį švelnesnį. Tinkama antakių forma bei spalva gali pakoreguoti net ir veido ovalą bei atjaunėti. Be to, dieną geriau naudok pilką ar rudą tušą, taip akys atrodys lengvesnės bei jaunesnės.

Klaida # 10: formuok veidą atsargiai

Jei nesi įgudusi, geriau neformuok veido skystomis ar biriomis priemonėmis. Netinkamoje vietoje pabrėžti skruostikauliai gali veidą sendinti, jis atrodys pavargęs, neproporcingas. Geriau lengvai brūkštelk skruostus subtiliais rausvais ar persikiniais skaistalais.
Agnė Gilytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)