1. Pirmoji dama privalo pasirinkti interjero dizainerius, kurie nuolatos prižiūri jų namus. Obamų šeimai padėjo Michaelis S. Smithas, o Trumpų – Thama Kannalikhama.

2. Pirmosios šeimos nariai neturėtų užimti kokias nors pareigas Baltuosiuose rūmuose, nors Trumpo dukra Ivanka, jam pradėjus eiti prezidento pareigas, tapo jo asistente, o žentas Jaredas Kushneris – vyresniuoju patarėju.

3. Pirmoji pora gali dekoruoti Baltuosius rūmus taip, kaip jiems norisi. Tačiau ne visas patalpas – štai Linkolno ir Geltonasis kambarys privalo būti nekeičiami.

4. Daugiausia pokyčių galima daryti antrajame bei ketvirtajame aukšte. Taip siekiama išlaikyti autentiškumą.

5. Pirmoji ponia bei vaikai dažniausiai gyvena Baltuosiuose rūmuose. O štai Donaldo šeima šią taisyklę sulaužė – Melania su sūnumi Barronu liko gyventi Los Andžele, kol sūnus baigė mokslo metus.

6. Pirmoji pora negali išlaidauti ekstravagantiškoms interjero detalėms. Ir ne dėl to, jog tam nėra lėšų, o todėl, kad išlaidas itin kritikuoja amerikiečiai. Iki šiol Donaldas Trumpas šioms detalėms jau išleido 2 milijonus JAV dolerių.

7. Privaloma saugoti Baltuosiuose rūmuose esančias meno vertybes.

8. Kasmet Baltuosiuose rūmuose parenkama kalėdinė tematika, kuria remiantis dekoruojamas interjeras ir eksterjeras. Šią tradiciją dar 1961 metais pradėjo Kennedy žmona Jackie.

9. Baltuosiuose rūmuose yra Mėlynasis kambarys, kuris visuomet turi atrodyti tiesiog kerinčiai. Ten puošiama atskira eglė.

10. Prezidentas ir viceprezidentas negali atsisakyti apsaugos, tačiau jų žmonos ir suaugę vaikai gali.

11. Negalima atidaryti langų. Nei automobiliuose, nei Baltuosiuose rūmuose.

12. Pirmoji šeima Baltuosiuose rūmuose gali turėti ir pramoginių erdvių. Jau dabar ten yra įrengtas baseinas, teniso bei krepšinio aikštelės.

13. Pirmoji pora negali iš Baltųjų rūmų išsikraustyti anksčiau nei sausio 20 dieną. Ir tą turi padaryti per numatytas dvylika valandų.

14. Neturi asmeniškai susimokėti už komunalines paslaugas, tačiau turi galvoti, kiek ko sunaudoja, kaip ir kiekvienas amerikietis.

15. Kiekvienas šeimos narys privalo rinkti čekius už visą maistą, kuris yra atgabenamas į Baltuosius rūmus.

16. Visu asmeninio turto pervežimu į Baltuosius rūmus turi pasirūpinti asmeniškai. Už transportavimą taip pat turi susimokėti iš savo kišenės.

17. Kasmet turi dalyvauti tradicniame velykinių margučių ridenime.

18. Kasmet rengiama tradicinė Baltųjų rūmų sniego gniūžčių šventė. Visa šeima privalo joje dalyvauti.

19. Pirmoji JAV pora dažnai augina šunis. Bet ne tik todėl, kad juos be galo mylėtų. Gyvūnai prisideda prie įvaizdžio gerinimo ir "suminkština" šeimos portretą.

20. Prieš inauguraciją išrinktojo prezidento šeima apsigyvena Blair House rezidencijoje, o iš jos kraustosi į Baltuosius rūmus.

21. Pirmosios ponios susipažįsta tik po inauguracijos.

22. Baltųjų rūmų taisyklės draudžia plagijuoti prieš tai prezidentų ar jų žmonų sakytas kalbas. Tačiau, kaip jau žinome, Melania Trump šią taisyklę pažeidė.

23. Prezidentai skraido specialiu lėktuvu "Air Force One", tačiau D. Trumpas mieliau renkasi savo nuosavą transportą.

24. Per pirmąją savaitę po inauguracijos kiekvienas JAV prezidentas privalo suplanuoti savo laidotuves.

25. Prezidentų vaikai privalo lankyti privačias mokyklas dėl saugumo. Vienintelis prezidentas, kuris atsisakė savo dukrą leisti į privačią ir nusprendė leisti į valstybinę mokyklą buvo Jimmy Carteris.

26. JAV prezidentui neleidžiama vairuoti automobilio.

27. Prezidento vaikai privalo būti visur lydimi apsaugos. Net jei jų tėvas baigia kadenciją, jie saugomi iki tol, kol sulauks 16-os. Po to atžaloms paliekama teisė apsispręsti, ar nori toliau būti saugomi, ar ne.

28. Prezidentas gali kalbėtis tik specialia užslaptinta telefono linija.

29. Prezidentą visuomet ir visur lydi apsauga. Be pašalinių akių prezidentas gali likti tik savo apartamentuose.

30. Prezidentų vaikams uždrausta turėti savo paskyras socialiniuose tinkluose.

31. Kiekviena pirmoji JAV pora tradiciškai susipažįsta su Anglijos karaliene Elžbieta II. Karalienė buvo susitikusi su visais JAV prezidentais, kurie tik ėjo pareigas nuo jos karaliavimo pradžios.

32. Inauguracijoje privalo dalyvauti visa šeima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)