Štai penkios dažnos klaidos, kurias žmonės daro, naudodamiesi indaplove, rašo DELFI.lv.

1. Iš anksto praskalaujate indus

Indaplovės ekonomiškumo esmė susijusi ne tiek su jūsų laiko, kiek vandens taupymu. Jei prieš dėdami indus į indaplovę juos praskalaujate, naudojimasis indaplove nebetenka prasmės.

2. Lėkštės ir dubenėliai „žvelgia“ į vieną pusę

Visi indai turi būti atsukti į vandens šaltinį (kuris dažniausiai būna centre) – tik tokiu atveju plovimo procesas bus pat efektyviausias.

3. Pačias didžiausias lėkštes dedate per vidurį

Dedant nešvarius indus į indaplovę, reikia vadovautis piramidės principu, t.y. pačias didžiausias lėkštes dėti kuo toliau nuo vandens šaltinio. Jei didelių lėkščių yra pernelyg daug, gali būti, kad efektyviau bus dalį jų išplauti rankomis.

4. Prigrūdate indaplovę šakučių ir peilių

Kad indaplovė gerai išplautų peilius ir ypač šakutes, jai reikia šiek tiek laisvos vietos – priešingu atveju čiurkšlės neatliks savo švaraus darbo. Į stalo įrankiams skirtą krepšelį neprigrūskite tiek įrankių, kad jiems nebūtų „kuo kvėpuoti“. Jeigu jų iš tikrųjų daug, dalį peilių ir šaukštų galite padėti ir kitose indaplovės vietose.

5. Nenaudojate skalavimo priemonės

Jeigu iš indaplovės išimti indai būna pasidengę negražiais raštais, pavyzdžiui, lašeliais, pats laikas prisiminti, kad egzistuoja specialios, indaplovėms skirtos indų skalavimo priemonėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)