1. Šveičiame su soda!

Žmonės generaliniam dušo valymui dažnai bando naudoti milžinišką kiekį skysto muilo, tačiau ši priemonė tinka tik kasdienei namų ruošai. Geriau pasinaudokite šiuo receptu: nedidelį kiekį skysto muilo sumaišykite su maistine soda, kol gausite skysto glajaus konsistenciją. Toks šveitiklis puikiai nuvalys stiklines dušo kabinos dureles.

2. Pasirenkame tinkamą momentą

Po to, kai išsimaudėte po karštu dušu, būna pats geriausias metas iššveisti dušo kabiną, nes karštas vanduo jau būna nuplovęs kai kurias įsisenėjusias nuosėdas ir kitus nešvarumus. Paimkite paprastą kempinėlę, plovimo priemonę indams ir gerai išvalykite dušą. Dušo kabinos dureles geriausia šveisti kiekvieną kartą, kai nusiprausiate po karštu dušu.

3. Vandenį atstumianti medžiaga

Po įprasto dušo kabinos šveitimo švarų stiklą ištrinkite eteriniu citrinų aliejumi. Aliejus atstums vandenį, todėl ant durelių nesikaups muilo ir vandens apnašos. Šia idėja pasinaudokite kiekvieną kartą, kai šveisite dušo kabiną.

4. Naudokite dantų šepetuką

Labai svarbu reguliariai šveisti ne tik dureles, bet ir kitas dušo kabinos dalis. Pabandykite valymo priemone (skirta plytelėms ir keramikai) išpurkšti visas sunkiai pasiekiamas dušo kabinos vietas (pavyzdžiui, po slankiojančiomis durelėmis esančius bėgelius). Palaukite 10 minučių ir sugrįžkite su senu dantų šepetuku. Jis padės jums išsivaduoti nuo apnašų, mineralų bei kieto vandens nuosėdų ir kitų nešvarumų. Taigi jūsų dušo kabina sulauks idealaus generalinio valymo!

5. Profilaktika!

Geriausia, kai dušo kabina šveičiama du ar tris kartus per savaitę – tuomet jums apskritai neteks galynėtis su įsisenėjusiais nešvarumais. Pavyzdžiui, šveiskite dušo kabiną pirmadieniais, ketvirtadieniais ir šeštadieniais.

6. Specialus purškalas

Pasigaminti tokį purškalą nesudėtinga – sumaišykite stiklinę vandens, pusę stiklinės acto, šiek tiek skysto muilo ir maždaug 15 lašų bet kokio eterinio aliejaus (geriausia – apelsinų). Supilkite šį mišinį į butelį su purkštuku ir išpurkškite juo dušo kabinos stiklus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)