Sekmadienio vakarą „Neptūnas“ oficialiai paskelbė, kad žinia apie A. Butkevičiaus ir M. Girdžiūno pasitraukimą visiems klube buvo labai netikėta.

Žaisti FIBA Čempionų lygos rungtynių į Prancūziją „Neptūnas“ jau išvyko be dviejų savo lyderių, o dėl situacijos nusivylęs Kazys Maksvytis feisbuke pasidalijo dainos „Sudužęs laivas“ vaizdo klipu.

Nors krepšinio kuluaruose jau kurį laiką sklandė gandai apie galimą lyderių išvykimą dėl susidariusių klubo skolų ir nemokamų atlyginimų, pirmadienį Krepšinis.lt kalbintas vienas svarbiausių žmonių „Neptūne“ Artūras Jakubauskas purtėsi atsakomybės.

„Mums buvo šokas, naujiena, aiškinamės padėtį. Tačiau dėl klubo situacijos reikia kreiptis į „Neptūno“ direktorių Artūrą Žalį – asociacija, kaip klubo dalininkė, nei už finansus, nei už žaidėjų priėmimą ar atleidimą neatsako“, – tvirtino „Neptūną“ valdančios asociacijos „Klaipėdos miesto krepšinio sporto klubas“ prezidentas.

„Direktorius galėtų pakomentuoti plačiau: kas atsitiko klube, kodėl pradėjo kauptis skolos. Jis turi skaičius, gali pakomentuoti rėmėjų indėlį – kas pavedė, gal kažkas nevykdė rėmimo sutarčių ir panašiai“, – visą atsakomybę A. Žaliui vertė A. Jakubauskas.

Pažymėtina, kad būtent A. Jakubauskas buvo vasarą „Neptūne“ įvykusių pokyčių iniciatorius, kai jo minimas A. Žalys klubo direktoriaus poste pakeitė Algimantą Ercių.

Tuomet neoficialiai kalbėta, kad A. Ercius klubui nesugebėjo rasti naujų rėmėjų klubui ir tikėtasi, kad tai sugebės padaryti naujas direktorius A. Žalys.

Visgi akivaizdu, kad klubo bėdos neišsisprendė, o pats A. Žalys Krepšinis.lt kol kas nieko nekomentavo.

„Artimiausiu metu atsiųsime pranešimą, kuriame viską ir paaiškinsime“, – tvirtino jis.
Artūras Žalys ir Donatas Zavackas

Informuoti apie klubo gelbėjimo planą žada ir A. Jakubauskas.

„Dabar kalbamės su miesto valdžia, su rėmėjais, kaip stabilizuoti situaciją klube. Skolos susidarė klubą valdant buvusiems vadovams. Yra planas, šiomis dienomis bus pranešta, kokie bus tolimesni veiksmai. Situacija nėra tokia baisi“, – tikino A. Jakubauskas.

Primename, kad skandalai „Neptūną“ purto nuo praėjusio sezono vidurio, kai iš Klaipėdos klubo su trenksmu buvo atleistas buvęs jo direktorius Osvaldas Kurauskas, kuriam ir yra verčiama kaltė dėl susidariusių klubo skolų.

Pernai sezono viduryje iš „Neptūno“ į „Lietuvos rytą“ taip pat perbėgo vienas žaidėjas – amerikietis Jimmy Baronas.

Neatmetamas variantas, kad M. Girdžiūnas ir A. Butkevičius bus ne vieninteliai žaidėjai, šį sezoną palikę Klaipėdą. Jų pavyzdžiu gali pasekti ir puikią sportinę formą demonstruojantis kolumbietis Juanas Palaciosas, kurio sutartyje yra numatyta išpirkos galimybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)