„Tarakono dienoraštis“ pavadintoje paskyroje tarsi vedama apgailėtino vabzdžio neva ypač turiningo gyvenimo kronika. Nesunku suvokti, kad ši paskyra – ne kas kita kaip gyvenimo, tokio, koks yra vaizduojamas socialiniame tinkle „Instagram“, parodija, rašoma oddee.com.

„Tai savotiškas visuomenės veidrodis, – atvirauja idėjos sumanytoja. – Siekiau išnaudoti visas kasdien regimas grotažymes ir populiariausias temas. Perdėtai jas eksploatuodama norėjau atkreipti dėmesį į tai, kaip kvaila rimtai žiūrėti į socialinius tinklus.“

Fiktyvi „Instagram“ žvaigždė – tai C. Roach III – trečios kartos garsiųjų nariuotakojų palikuonis. Peržvelgus keletą neseniai įkeltų kadrų iš tarakono gyvenimo, galima pamatyti, kaip jis deginasi paplūdimyje, atsipalaiduoja karštoje vonioje ar linksminasi kokioje nors šventėje.

Anonimiškumą nutarusi išlaikyti tarakono „biografė“ nuotraukas kuria derindama iš įvairių vaizdų surankiotas detales.

Tarakonais, kaip vaidmeniui tokioje paskyroje tinkančiais gyviais, internautė „susižavėjo“, kai namuose netikėtai užsiveisė į tarakonus panašių padarų.

„Prieš keletą metų mūsų namuose ėmė masiškai veistis tarakonai. Kadangi, kaip ir visi normalūs žmonės, jų bijau, tuometinius išgyvenimus galėčiau prilyginti ypač traumuojančiai patirčiai. Tad kai susimąsčiau, koks gyvis galėtų tikti kaip „Instagram“ paskyros personažas, tinkamesnio už tarakoną neatsirado. Socialiniame tinkle „Instagram“ begalė paskyrų, skirtų katėms, šunims ir žiurkėnams. Tad kodėl gi nepagerbti vabzdžio, taip pat sukeliančio mums stiprias emocijas?“ – samprotavo paskyros savininkė.

Bent kol kas paskyra sulaukia palyginti palankių įvertinimų.

„Visiems, atrodo, patinka šios nuorodos į populiariąją kultūrą, nors kai kurie pirmenybę teikia kasdienę tarakono veiklą fiksuojantiems kadrams, pavyzdžiui, asmenukėms, maisto nuotraukoms ir jogos užsiėmimams“, – pasakoja internautė.

Paskyra sukėlė kiek netikėtą žavėjimosi tarakonais ir panašiais šiaip jau nemaloniais vabzdžiais bangą, todėl tapatybės neatskleidusi jos savininkė tikina kitą kartą gerai pagalvosianti prieš pradėdama populiarinti tokį personažą.

Tarakono gyvenimo kronikos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)