Tiesa, įtarimai dėl draudžiamų įrankių nepasitvirtino, vyrai vykdė mėgėjišką žūklę spiningais. Visi trys leidimus žvejybai taip pat turėjo, tačiau aplinkosaugininkus nustebino jų laimikis. Plastikiniame maiše pareigūnai rado 12 lydekų.

Pagal mėgėjų žvejybos taisykles, vienos žūklės metu galima sugauti ne daugiau nei 3 ir ne mažesnes nei 45 cm ilgio lydekas. Kadangi ežere žvejojo 3 žvejai, 9 lydekas jiems buvo galima pasiimti. Visos jos buvo tinkamo dydžio. Vis dėlto, meškeriotojai nutarė pagudrauti ir parsitempti namo visas 12 plėšrūnių.
Aiškinantis aplinkybes vienas vyras prisipažino, kad tą dieną žvejyba jam klostėsi sėkmingai ir apimtas azarto vyras sugavo 6 lydekas. Už šį pažeidimą piliečiui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, taip pat paskaičiuota 435 eurų žala gamtai.

Aplinkosaugininkai primena, kad sugautų žuvų kiekio limitas galioja ir kitiems žvejų mėgstamiems laimikiams. Vienos žvejybos metu leidžiama sugauti 1 šamą, ne daugiau kaip 2 vienetus salačių, ūsorių, 3 vienetus lydekų, sterkų, ungurių, margųjų upėtakių, kiršlių, ne daugiau kaip 5 vienetus vėgėlių, šapalų, meknių (bendras šiame punkte nurodytų žuvų kiekis negali viršyti 5 vienetų), ne daugiau kaip 50 vienetų vėžių (išskyrus rainuotuosius ir žymėtuosius vėžius, kurių sugavimo kiekis ir dydis neribojamas).

Vienos žvejybos metu sugautų, šiame punkte nenurodytų leidžiamų gaudyti, žuvų bendras svoris negali viršyti 5 kg, o Kuršių mariose – 7 kg, neskaitant stintų, kurių leidžiamas sugauti kiekis neribojamas, paskutinės sugautos žuvies svorio ir išskyrus atvejus, kai vienos žuvies svoris didesnis už šiame punkte nustatytą normą.

Kiekvienas asmuo, užsiimantis mėgėjų žvejyba, savo sugautą laimikį privalo laikyti atskirai nuo kitų asmenų laimikio, į laimikį neįskaitomos žuvys, įrašytos į Invazinių Lietuvoje organizmų rūšių sąrašą, ir žuvys, kurios sugautos gyvybingos nedelsiant paleidžiamos atgal į vandens telkinį. Žuvys, laikomos tinklelyje ar kitais būdais apribojant jų laisvą judėjimą vandens telkinyje, įskaitomos į laimikį. Už visas laimikyje esančias žuvis, sugautas pažeidžiant mėgėjų žvejybą reglamentuojančius teisės aktus, nepriklausomai nuo jų gyvybingumo, skaičiuojama padaryta žuvų ištekliams žala.