Skandalingi Astos Baukutės gestai LRT eteryje

Pramoginėje LRT laidoje „Atspėk dainą“ dalyvavusi Asta Baukutė pribloškė laidos žiūrovus – atspėjusi Simono Donskovo dainą ėmė džiaugtis demonstruodama Adolfą Hitlerį atvaizduojančius gestus. Po tokio jos akibrokšto LRT viešai pranešė, kad nutraukia laidą.

Toks A. Baukutės akibrokštas papiktino laidos žiūrovus ir šie socialiniuose tinkluose ėmė dalytis laidos įrašo ištrauka bei vėlėsi į diskusijas, kuriose negailėjo kritikos emocingai pasielgusiai Astai.

DELFI susisiekus su A. Baukute ši tikino, kad laidos pati nematė (laida filmuojama iš anksto), o ir kilusių diskusijų feisbuke nematė ir apie nutraukiamą laidą nė negirdėjo. „Gink Dieve, aš pažįstu jį (Simoną Donskovą – DELFI) asmeniškai, mano vaikas yra buvęs jo būryje ir aš tų dalykų visiškai nesieju. Jei norite ieškoti lygioje vietoje konflikto, tai ieškokite kitur. Tai pramoginė laida, ne politinė“, – kalbėjo Asta.

Išgirdusi, kad po jos akibrokšto LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis viešai pranešė stabdantis laidą, ši neslėpė nuostabos. „Tai buvo visiškai nesusieta, absoliučiai, jūs mane labai nustebinote, – tęsė A. Baukutė. – Ten nebuvo visiškai jokios politikos.“

Astos Baukutės akibrokštas TV eteryje:

Gaisras Rumšiškėse per festivalį „Granatos“

Rumšiškėse prasidėjęs festivalis „Granatos“ baigėsi gaisru, kurio metu visiškai sudegė du muziejaus pastatai. Gaisras kilo kiek atokiau nuo festivalio linksmybių teritorijos, take Kauno marių link.

Muziejaus direktorės pavaduotojas informacijai ir muziejininkystei Eligijus Juvencijus Morkūnas BNS sakė, kad didesnio už kilusį šįkart gaisro muziejuje nėra buvę. Pasak jo, vieno sudegusios statinio statyba dar nebuvo baigta.

„Pastatas buvo iš Mažosios Lietuvos. Bus galima padaryti jo kopiją. Bet bus tik kopija“, - teigė vienas muziejaus vadovų, kuris naktį buvo gaisravietėje, kai gaisras jau buvo užgesintas.

Buvo svarstoma, ar dėl kilusio gaisro kitąmet festivalio organizatoriai galės vėl rengti savo renginį Rumšiškėse. Neseniai paaiškėjo, kad taip. Tiesa, su muziejumi jie pasirašė sutartį, kuria įsipareigojo atstatyti sudegusį turtą.

Anksčiau muziejaus direktorė Violeta Reipaitė BNS tvirtino, jog atstatyti sudegusius pastatus gali kainuoti mažiausiai 350 tūkst. eurų.

Rumšiškės kitą rytą po gaisro:

Neregėta Juozo Statkevičiaus sąlyga žiniasklaidai

Prieš pat naujos kolekcijos pristatymą Juozas Statkevičius žiniasklaidai iškėlė neregėtas sąlygas. Norintys dirbti jo kolekcijos pristatyme turėjo susimokėti.

Laišką apie naujas sąlygas žiniasklaidai, ketinančiai dirbti 10-osios J. Statkevičiaus kolekcijos pristatymo metu, dizaineris išsiuntinėjo likus vos kelioms dienoms iki renginio.

„Šiemet įvedame naujovę – akreditacija į renginį bus mokama. Viena akreditacija kainuos 40 eurų“, – rašoma laiške.

Kolekciją J. Statkevičius šįmet pristatė „Siemens“ arenoje. Lapkričio 9-osios vakarą. Tą patį vakarą buvo rengiami du pristatymai: pirmasis – generalinė repeticija ir antrasis – šiame pristatyme dalyvaus ir VIP svečiai.

Ir nors mokamos akreditacijos pasaulyje nėra naujiena, tokio akibrokšto Lietuvoje dar nėra buvę. Palyginimui – akreditacijos į „Euroviziją“ yra nemokamos.

Po šou paaiškėjo, kad nė vienas Lietuvos portalas ar žurnalas kolekcijos pristatyme nedalyvavo, tad žiniasklaidoje šis renginys nebuvo nušviestas.

Juozas Statkevičius

Lietuvos eurovizininkų „Fusedmarc“ anglų kalbos žinios

Lietuvos delegacijai išvykus į didžiąją „Euroviziją“ Kijeve, feisbuke ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame juokiamasi iš grupės „Fusedmarc“ anglų kalbos žinių.

Vaizdo įraše Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovaujanti grupė duoda interviu, kuriame itin sunkiai šneka anglų kalba, nuolat įpina rusišką ar lietuvišką žodį. Viktorijai Ivanovskajai buvo kiek sudėtinga ir suprasti, ko jos klausiama.

„Ką mes išsiuntėme?“, – klausiama vaizdo įrašo pradžioje, o fone nuolat girdimas juokas.

„Anglų kalbos kursai sekmadieniui“, – juokėsi vaizdo įrašą įkėlęs internautas.

Vos per kelias valandas įrašas peržiūrėtas daugiau nei 150 tūkst. kartų, juo pasidalyta daugiau nei tūkstantį kartų.

Menkas užsienio kalbų žinojimas grupei kišo koją ir spaudos konferencijų metu. Jiems, bendraujant su žurnalistais, padėdavo delegacijos vadovas Audrius Giržadas.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)