„Gan paprasta: mano nuomone, negyvas teroristas niekaip negali pakenkti Britanijai, – sakė jis. – Turėtume daryti viską, ką galime, kad sunaikintume ir eliminuotume tą grėsmę.“

Maždaug 800 Britanijos pasus turinčių asmenų išvyko kariauti Irake ir Sirijoje; 130 jų žuvo, maždaug 400 grįžo, o 270 tebėra Artimuosiuose Rytuose.

Šis klausimas dėmesio centre atsidūrė 2014 metais, kai Britanijos pilietis Mohammedas Emwazi, dar vadinamas „džihadistu Johnu“, pasirodė IS propagandiniuose vaizdo klipuose, rodančiuose, kaip belaisviams nupjaunamos galvos.

G. Williamsonas, gynybos sekretoriumi tapęs praėjusį mėnesį, dėl įtarimų nederamu elgesiu atsistatydinus Michaelui Fallonui, pažadėjo, kad į kitas šalis pabėgę kovotojai taip pat bus susekti ir kad jiems nebus leista grįžti į Britaniją.

„Turime užtikrinti, kad jiems ... išsisklaidžius Irake, Sirijoje ir kituose rajonuose, toliau juos gaudytume, – sakė jis minėtam bulvariniam laikraščiui. – Užtikrinti, kad jiems nebūtų saugios vietos, kad jie negalėtų keliauti į kitas šalis skelbdami savo neapykantą, skelbdami savo mirties kultą.“

Keliomis valandomis anksčiau du vyrai stojo prieš Londono teismą dėl kaltinimų sąmokslu nužudyti britų ministrę pirmininkę Theresą May.