Kongresų rūmuose skambėjo nuo 1931 m. Lietuvoje nestatyta C. Saint Saënso opera „Samsonas ir Dalila“. Kiekvieno operos teatro repertuaro pasididžiavimu tampantis kūrinys, „bohemiečių“ buvo atliktas su didžiausio ryškumo lietuvių solistais, galinčiais „išsprogdinti“ ne vieną pasaulio sceną: Justina Gringyte, Kristian Benedikt ir Kostu Smoriginu.

Kartu su kitais solistas, Kauno valstybiniu choru, vadovaujamu P. Bingelio bei Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, Dalios Ibelhauptaitės ir maestro Gintaro Rinkevičiaus vedama trupė leidosi į dar vieną nuotykį.

„Visų pirma, man ši istorija yra politinė: kovos tarp tautų iki nuožmiausio galo, iki susinaikinimo, istorija, paremta skirtingu tikėjimu, tradicijomis ir požiūriu į pasaulį. Čia kovojama dėl skirtybių ir čia nėra jokios moralės, padorumo, – nėra jokių garbingos kovos normų ir yra vienintelis tikslas – laimėti ir sunaikinti kitą negarbingoje, pasalūniškoje ir net, sakyčiau, teroristinėje kovoje.“, – dar prieš premjerą pasakojo režisierė Dalia Ibelhauptaitė, teigdama, jog „Samsono ir Dalilos“ istorija iš tiesų yra visiškai šiuolaikinė, pasakojanti tūkstantmečius besitęsiančių kovų tarp dviejų tautų istoriją.

VCO premjeros akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)