I. Simonaitytės bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis sako, kad prieš ketverius metus įgyvendinta idėja sukurti mažą kalėdinį miestelį sparčiai plečiasi ir jei toliau taip aktyviai prisidės bendruomenė, vien kiemelio erdvės gali ir neužtekti.

„Žiūrint į eglučių kiemelį norisi pamiršti visas negandas, visus vargus ir laukti švenčių su atėjusia šventiškai nusiteikusia mina. Linkiu žmonėms pamiršti kasdienybę ir atsiduoti kalėdiniam džiaugsmui. Pradėjome pirmais metais nuo dvylikos eglučių, o dabar jau daugiau nei trisdešimt eglučių. Jei 2018 metais pritrūksime kiemelio erdvės, teks eglutes kelt ant stogų ir į balkonus, o galbūt net išeit į pagrindinę gatvę“, – šypsosi J. Šikšnelis.

Panaši idėja jau buvo Palangoje ir Druskininkuose, buvo sukurtos eglučių alėjos ir parkai, tačiau bibliotekos kiemelis toks vienintelis Lietuvoje.

„Viena bibliotekos misijų ir yra praplėsti lankytojų, skaitytojų vaizduotę, biblioteka turi tam įrankių, o šiuo atveju pasitelktos ir eglutės“, – neslėpė bibliotekos direktorius.

Kiemelyje sužibęs rekordinis eglučių skaičius, anot atėjusių žmonių, žavi ir dovanoja supratimą, kad tokios šventinės dvasios neįmanoma nusipirkti jokiame prekybos centre, kur gausu dovanų idėjų.

„Aš ateinu antrus metus, šiais metais atsivežiau ir draugę. Tai nėra tiesiog eglutės, tai išties kalėdinis džiaugsmas. Dovanų artimiesiems dar nepirkome, čia kur kas tikresnė kalėdinė dvasia, kai bėgioja laimingi vaikai, o viduje mes visi vaikai. Niekada nebūna per anksti Šv. Kalėdoms, o kalėdinė dvasia ir šeima yra svarbiau, nei dovanos“, – sako Rūta ir Sandra.

Merginos sako, kad kvies ateiti ir artimuosius, kad jie pamatytų jaukų kiemelį.

Su vaikais ir mama atėjusi jauna moteris sako, kad jos tėtis dirba bibliotekoje ir savo rankomis prisidėjo prie eglučių statymo. Nors eglutes moteris sako lankanti kasmet, įžiebimo šventėje dalyvauja antrus metus. O namuose jau kvepia Šv. Kalėdomis.

„Tėtis pakvietė atvažiuoti ir pasižiūrėti su šeima į šį grožį. Vaikams tikrai trūksta švenčių, kur jie gali linksmintis, bėgioti. O namuose mes kabiname vainikus ant durų, turime didelę eglutę ir dar patys darome mažytes eglutes. Mes labai mėgstame puošti savo butą ir labai mėgtame šventę. Aš pradedu ruoštis maždaug prieš porą mėnesių. Pats švenčių laukimas būna kaip iš pasakos“, – sakė Olesia.

Su dviem vaikais atėjusi moteris sako, kad tai jau tapo šeimos tradicija, vaikams tai didžiulis džiaugsmas, nors ir suaugusieji čia pasijunta kaip pasakoje.

„Vaikai namuose jau papuošė eglutę, patys išsitraukė eglutę iš dėžės, patys papuošė. Švenčių laukimas tikrai neprailgsta, vaikams dar ir per mažai“, – juokėsi Vaida.

Šventę kuria ne tik bibliotekos darbuotojai, eglutes atvežė ir puošė verslo įstaigos, bendruomenės, mokyklos bei daug įvairių organizacijų.

Šventinis kiemelis lauks lankytojų visą mėnesį ir kvies juos balsuoti už labiausiai patikusias eglutes, biblioteka ir rėmėjai ruošia dovanėles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)