Tyrimas taip pat atskleidė, kad mažėjant nedarbui ir didėjant emigracijai sparčiau ėmė augti žemos kvalifikacijos darbuotojų atlyginimai. Apklaustos įmonės algas darbininkams padidino 8,8 proc. ir prognozuoja, kad per metus jie padidės dar 9,1 procento.

"Galima pastebėti, kad valdžios nustatomas minimalus atlygis praranda reikšmę, nes jau ir žemiausio lygio darbuotojų minimalų atlygį nustato rinka", - spaudos konferencijoje sakė "HayGroup" atlygio informacinių paslaugų vadovas Baltijos šalims Sakalas Gorodeckis.

Pasak "HayGroup" atlygio konsultantės Ritos Sargūnaitės, mažėja užsienio bei Lietuvos kapitalo įmonių mokamų atlyginimų skirtumai. Tarptautinių kompanijų mokami atlygimai yra 25 proc. didesni nei vidurkis, o lietuviškų įmonių - 20 proc. mažesni nei vidurkis.

"Atlyginimų skirtumas - 56 proc., kai dar 2003 metais siekė 76 proc.", - sakė R.Sargūnaitė.

Tyrimas patvirtino, kad didžiausi atlyginimai yra Vilniuje, kurį vejasi Klaipėda. Uostamiestyje atlyginimai yra vidutiniškai 10 proc. mažesni nei sostinėje. Šiauliuose bei Panevėžyje atlyginimai yra vidutiniškai 24 proc. ir 21 proc. mažesni nei Vilniuje.

"HayGroup" atliktame Lietuvos atlyginimų rinkos tyrime šiemet dalyvavo 188 bendrovės, išanalizuota per 48 tūkst. pareigų duomenų įrašų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją