Mintis ėmė virsti kūnu šį pavasarį – kai buvo sukurta muzika ir libretas. Nuo tada miuziklas augo ir nuosekliai artėjo premjeros link. Buvo surinkta fantastiška komanda: režisierė – Vesta Grabštaitė, scenografas – Marijus Jacovskis, choreografai – Gytis Ivanauskas ir Sakurako. Kostiumų dailininkė – Vida Simanavičiūtė. Ir štai, jau visai netrukus dienos šviesą išvys naujas lietuviškas miuziklas „Eglė žalčių karalienė“.

Kaip rašoma organizatorių pranešime spaudai, legendą scenoje pasakos rinktinė žvaigždžių trupė, kuria kūrėjai gali pagrįstai didžiuotis: Mantas Jankavičius ir Aistė Smilgevičiūtė – Žaltys ir Eglė; Karina Krysko, Aistė Lasytė – Eglės Sesės; Jeronimas Milius ir Tadas Juodsnukis – Žalčio Broliai; Neda Malūnavičiūtė – Moteris-Gegutė; Povilas Meškėla ir Vladas Kovaliovas – Eglės Broliai; Teresė ir Milda Andrijauskaitės – Jūros Laumės. Šokėjai – tituluotasis ansamblis „Lietuva“ ir buto šokio teatras „Okarukas“.

Miuziklui sukurta gigantiška kriauklė, kuri simbolizuos vandens stichiją ir Žalčio karalystę. Žemės stichijai atvaizduoti panaudota daugybė natūralaus dydžio irklų. Specialiai spektakliui iš užsienio užsakyta šviesą itin gerai atspindinti scenos danga.

Tačiau muzikinė laukiamiausios metų premjeros dalis iki šiol buvo laikoma griežtoje paslaptyje. Likus mažiau nei savaitei iki pirmojo parodymo, labai graži ir svarbi šio didelio ir įspūdingo muzikos kūrinio dalis pagaliau pristatoma publikai. Tai Eglės ir Žalčio arija „Duodu žodį tau“, kurią atlieka A.Smilgevičiūtė ir Mantas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)