Vienas iš bendrovės "Petrochemical Holding", kurios antrinė įmonė yra "Baltic Holding", vadovų Jakovas Goldovskis interviu "Respublikai" teigė esąs įsitikinęs, kad "Mažeikių naftos" projektas yra perspektyvus ir susijęs su jau sėkmingai Lietuvoje ir už jos ribų plėtojamu kompanijos verslu.

"Mes savo ketinimų neatsisakėme. Įvyko paprasčiausias nesusipratimas, kai vieno iš mūsų firmos vadovų žodžiai apie galimą "Baltic Holding" išankstinių planų pasikeitimą buvo interpretuoti kaip nuspręstas dalykas. "Baltic Holding" ir toliau lieka tarp pretendentų įsigyti "Mažeikių naftos" akcijas", - tvirtino J.Goldovskis.

Anot jo, nafta nėra problema, svarbiausia - užtikrinti sėkmingą "Mažeikių naftos" veiklą, garantuoti investicijų pritraukimą, modernią vadybą.

"Mes visa tai galime padaryti. Šiuo atveju kalbama apie solidžias lėšas, daugiau kaip 4 milijardus litų, kurie būtų skirti "Mažeikių naftos" pajėgumui didinti", - sakė J.Goldovskis, atsakydamas į klausimą, kaip bus užtikrintas nepertraukiamas naftos tiekimas.

Pasak "Respublikos", J.Goldovskis buvo teisiamas dėl "Gazprom" antrinės įmonės "Sibur" lėšų iššvaistymo ir net buvo patekęs į kalėjimą. Tačiau, pasak paties J.Goldovskio, jau pirmajame teismo posėdyje jis buvo ne tik paleistas į laisvę, bet ir išteisintas iš esmės pagal visus punktus. Vėliau "Gazprom" išpirko jam priklausiusias naftos chemijos įmonių akcijas ir sumokėjo solidžią pinigų sumą kaip kompensaciją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją