„Tai yra pati gražiausia Kalėdų eglė Europoje. Vilniaus eglė yra pritrenkianti!“ – pagyrų negailima sostinės eglutei. Beje, giriama ne tik pati eglė, bet ir viso senamiesčio šventinės dekoracijos.

Toliau pastebima, kad eglę, kurią puošia 70 tūkst. lempučių ir 900 žaisliukų, lengvai galima pamatyti iš lėktuvo leidžiantis Vilniaus oro uoste. Taip pat pabrėžiamas ir itin didelis kompozicijos plotas – 2,5 tūkst. kv. m.

„Kadangi bendras plotas yra 2500 kvadratinių metrų, tikrai rasite puikų foną puikiai nuotraukai“, – toliau giriama eglė ir jos kompozicija. Nepamirštas ir Katedros aikštės Kalėdų turgelis: minima, kad tai – tradicinis Kalėdų atributas, kuriame galima nusipirkti rankų darbo suvenyrų.

Tai ne pirmas kartas, kai giriama šiųmetė sostinės eglė. Britų portalas mirror.co.uk apie mūsų žaliaskarę savaitgalį rašė: „Štai kaip atrodo tikra Kalėdų eglė!“

Vilniaus eglė buvo įžiebta penktadienį. Ji sublizgo balta ir rožine spalvomis. Tą pačią dieną pradėjo kursuoti ir šventinis Kalėdų traukinukas, į kurio pirmąją kelionę palydėjo Dakaro ralio lenktynininkas Antanas Juknevičius.

Kviečiame susipažinti su visu „European Best Destinations“ gražiausių Kalėdų eglių sąrašu:

Sąraše minimos ir Prahos, Romos, Strasbūro, Vienos ir kitų Europos miestų eglės. Nepamiršti ir mūsų kaimynai estai ir lenkai – šie taip pat atsidūrė gražiausių žaliaskarių sąraše.

Praha, Čekija

Praha, Čekija

Roma, Italija

Roma, Italija

Strasbūras, Prancūzija

Strasbūras, Prancūzija

Viena, Austrija

Viena, Austrija

Insbrukas, Austrija

Insbrukas, Austrija

Briuselis, Belgija

Briuselis, Belgija

Frankfurtas, Vokietija

Frankfurtas, Vokietija

Talinas, Estija


Varšuva, Lenkija

Varšuva, Lenkija

Brašovas, Rumunija

Brašovas, Rumunija

Stokholmas, Švedija

Stokholmas, Švedija

Paryžius, Prancūzija

Paryžius, Prancūzija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (318)