Noras atkreipti visuomenės dėmesį į žmones, turinčius fizinių, psichikos, motorikos ar kitokių sutrikimų, pabrėžiant jų lygiateisiškumą, teisę nesijausti kitokiu, subūrė Marijampolės savivaldybės Mokolų progimnazijos, Marijampolės jaunimo mokyklos, Marijampolės savivaldybės, Trečiojo amžiaus universiteto, Marijampolės socialinės pagalbos centro bei Marijampolės regiono jaunųjų verslininkų klubo atstovus sukurti „gyvą“ neįgaliojo ir pėsčiųjų perėjos ženklų skulptūrą, kaip savivaldybės bendruomenės vienybės ir pagarbos vienas kitam simbolį.

2016 m. Šiaulių mieste gimusi renginio „Aš ir Tu – tai Mes!“ idėja, globojama Prezidento Valdo Adamkaus, tuomet sulaukė 18 savivaldybių bendruomenių dalyvavimo. Šiais metais ilgamečio jaunųjų socialdemokratų ir Marijampolės savivaldybės I grupės neįgaliųjų draugijos nario Audriaus Lukšio iniciatyva paskatino jaunimo organizaciją tokią prasmingą akciją surengti ir Marijampolės savivaldybėje.

Akcijai įgyvendinti pasirinkta Marijampolės savivaldybės Mokolų progimnazija, aktyviai prisidėjusi prie kilnaus pobūdžio socialinių iniciatyvų, o šiais mokslo metais dovanojusi muzikinį koncertą Marijampolės socialinės pagalbos centro gyventojams, Marijampolės ligoninės nervų ligų skyriaus ligoniams ir Balsupių kaimo bendruomenės vaikų dienos centro vaikams.

Socialinės akcijos „Aš ir Tu – tai Mes!“ organizatorė Gabrielė Monkevičiūtė renginio metu sveikino dalyvius linkėdama gera valia ir pavyzdžiu išplėsti kitų metų akcijos dalyvių ratą įtraukiant ir daugiau Savivaldybės mokyklų, taip kartu prisidedant prie augančio žmogaus socialinio atsakingumo ugdymo, saugesnės aplinkos ne tik sau, bet ir kitam kūrimo bei Marijampolės bendruomenės darnos tolesnio formavimo.