1. Tarp žmonių, per laidotuves nešusių B. Lee karstą, buvo Steve`as McQueenas, Jamesas Coburnas ir Chuckas Norrisas.

2. B. Lee nuo atversto žmogaus delno sugebėdavo pačiupti 10 centų monetą ir ją pakeisti grašiu, kol žmogus dar nespėdavo sugniaužti delno.

3. 1962 metais Bruce`as Lee per kovą, kuri truko vos 11 sekundžių, savo priešininkui sudavė 15 smūgių kumščiais, kartą spyrė ir jį nokautavo.

4. Bruce`o Lee smūgiai būdavo tokie staigūs, kad filmuojant vieną sceną filme „Enter the Dragon“, kūrėjai buvo proversti ją perfilmuoti sulėtintu režimu, kad ji neatrodytų netikra.

5. Bruce`as Lee buvo Didžiosios Gamos (The Great Gama) – vienintelio nenugalėto imtynininko pasaulyje – gerbėjas. Didžiosios Gamos karjera truko 50 metų.

6. Bruce`as Lee puikiai šoko čia čia čia. 1958 metais Honkonge jis net laimėjo Čia čia čia čempionatą.

7. Bruce`o Lee statula iškilo Bosnijos Mostaro mieste, nes jis buvo tas žmogus, kurį mėgo ir dėl kurio sutarė visos tautos. Vėliau statulą nuniokojo ir sunaikino vandalai.

8. Bruce Lee’s greitis reaguojant ir smūgiuojant iš 1 m atstumo būdavo maždaug 0,05 sekundės.

9. Bruce`as Lee buvo didelis Muhammado Ali gerbėjas ir filmavimo aikštelėse godžiai žiūrėdavo jo kovas.

10. Bruce`as Lee mirė nuo alerginės reakcijos į nuskausminamuosius.

Bruce Lee

11. Beisbolo komanda „The San Francisco Giants“ išsprendė virš stadiono skraidančių žuvėdrų keliamas problemas, pasitelkusi raudonuodegį suopį, vardu Bruce Lee.

12. Rytietiškų dvikovų meistras Yip Man, mokęs Bruce`ą Lee, įkūrė savo paties rytietiškų dvikovų mokyklą, kad turėtų pinigų opiumui.

13. Bruce`as Lee galėdavo valgymo pagaliukais sugauti ore krentančią ryžių kruopą.

14. Bruce`as Lee taip stipriai spyrė vienam vyrui, kad šis krito ant praeivio ir sulaužė jam ranką.

15. Bruce`o Lee paskuriniame filme („Game of Death“ („Mirties žaidimas“) yra scena iš tikrųjų jo laidotuvių. Joje matyti ir pats karste gulintis aktorius.

16. Kartą paklaustas, kas laimėtų kovą iki priešininko mirties, Chuckas Norrisas atsakė: „Žinoma, kad Bruce`as Lee. Jo niekas negali nugalėti“.

17. Bruce`as Lee galėdavo viena ranka padaryti 50 prisitraukimų iki smakro. Jis taip pat darydavo atsispaudimus, užsidėjęs ant nugaros 56 kg svorį. Jis pats svėrė tik maždaug 60 kg.

18. Jackie Chanas savo karjerą kine pradėjo kaip Bruce`o Lee filmų „Fist of Fury“ („Įniršio kumštis“) ir „Enter the Dragon“ („DRakonas įžengia“) kaskadininkas.

19. Pirmasis filmas su Bruce`u Lee („Golden Gate Girl“ („Auksinių vartų mergina“)) buvo nufilmuotas Jungtinėse Valstijose, bet šioje šalyje buvo parodytas tik po penkių metų, kai buvo išleistas Kinijoje. Tuo metu Bruce`ui Lee buvo vos vieneri metai.

20. Bruce`as Lee turėjo vokiško kraujo – jo motina buvo pusiau vokietė.

21. Bruce`ą Lee didysis meistras Yip Man pradėjo mokyti kung fu „wing chun“ meno, kai jam buvo 13 metų.

22. Bruce`as Lee buvo vienas ryškiausių Honkongo vaikų aktorių. Kai jam suėjo 18 metų, jis jau buvo vaidinęs 20-yje filmų.

23. Po Bruce`o Lee mirties pasaulyje kilo kultūrinis reiškinys, pramintas „Bruce`o išnaudojimu“ (angl. Bruceploitation), kai daugybė į Bruce`ą Lee panašių žmonių filmuodavosi pigiuose filmuose, taip mėgindami pasipelnyti iš jo šlovės.

24. Bruce`as Lee slapta kurdavo eilėraščius ir buvo gana neblogas poetas.

25. Bruce`as Lee gimė San Fransiske.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)