Daugelio džiaugsmui, ši žiema šalyje prasidėjo kaip dera: daug kur sočiai prisnigo.

Šios savaitės pradžioje šalyje taip pat pasnigs, tačiau sniegas ilgai neužsibus, mat nuo savaitės vidurio į šalį plūstelės šiltesni orai. Tuo metu jau dažniau palis, kris šlapdriba, kils vėjas, lauke vyraus labiau vėlyvam rudeniui būdingi orai.

Būtent gruodį užsitęsusių rudeniškų orų tendencija pastaruosius keletą metų ir kartojasi. Net ir ateinantį savaitgalį orams truputį atšalus greitai sulauksime pokyčių, nes pagal dabartinius duomenis, kitą savaitę vėl įsivyraus truputį šiltesni ir mišriais krituliais ypač dosnūs orai.

Tokios permainos, kuomet kaitaliojasi šiltesni ir šaltesni orai, ko gero, mums jau tapo įprastos. Tokia situacija dažnai kartojasi ir per visą žiemą.

Taigi pirma gruodžio pusė labiau bus rudeniška su nedideliais šaltesnio oro įsiveržimais, o jau antroje mėnesio dalyje kritulių bus mažiau, išsilaikys šaltesni orai, ypač mėnesiui baigiantis. Tuo metu ne tik naktimis laikysis neigiama temperatūra, bet ir dienomis žnaibysis šaltis.

Iki Kalėdų vietomis galimas negausus sniegas, tad yra nedidelė tikimybė, kad kai kur tos Kalėdos ir galėtų būti lengvai papudruotos sniegu.

Tad pirmojo žiemos mėnesio pradžioje dar tikros žiemos tikėtis neverta, ji dažniausiai mus aplanko tik po didžiųjų metų švenčių. Tad, panašu, kad ir šiais metais mūsų laukia tas pats.

Antradienį pūs gūsingas vakarinių krypčių vėjas. Naktį vietomis numatomi krituliai, plikledis. Dienos metu vyraus pragiedruliai, o vakare vėl grįš krituliai. Vilniaus ir Kauno apylinkėse numatomas nepastovus debesuotumas. Naktį šals iki –2 laipsnių. Įdienojus oras šils iki 1–2 laipsnių. Šiauliuose vyraus nedidelis debesuotumas. Nakties metu spustelės –3 laipsnių šaltukas. Dieną bus apie nulį. Vakarėjant išaugs debesys. Pajūryje naktį debesys bus reti, negausiai palis, bus apie 3 laipsnius šilumos. Įdienojus temperatūra kils iki 6 laipsnių, vakare numatomas smarkus vėjas.

Trečiadienį šalyje jau bus šilčiau, tačiau plūstels lietus, šlapdriba. Nakties metu pūs apysmarkis vakarinių krypčių vėjas, kuris dieną pajūryje dar labiau įsismarkaus. Vilniuje ir Kaune nakties metu galimi mišrūs krituliai, bus apie 1–2 laipsnius šilumos. Įdienojus temperatūra kils iki 4 laipsnių, numatomas lietus, šlapdriba. Šiauliuose taip pat debesys negailės kritulių. Naktį bus apie 1, dieną apie 4 laipsnius šilumos. Pajūryje siautės smarkus vėjas, lis. Temperatūra svyruos tarp 6–9 laipsnių.

Ketvirtadienį išsilaikys gūsingas vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Daug kur nedideli krituliai numatomi pirmoje paros pusėje. Vilniaus ir Kauno apylinkėse nakties ir ryto metu numatomas nedidelis lietus, šlapdriba, bus apie 3–4 laipsnius šilumos. Dieną oras šils iki 6 laipsnių, po pietų debesuotumas sumažės. Šiauliuose temperatūra svyruos apie 5 laipsnius. Pirmoje paros pusėje negausiai lynos, vakarėjant numatomi pragiedruliai. Pajūrį talžys vėjas, didžioji paros dalis bus apniukusi, palis. Temperatūra sieks 7–8 laipsnius šilumos.

Penktadienį vėjas nurimti neskubės, tačiau orai bus sausesni ir vėsesni, vyraus pragiedruliai. Vilniuje pirma paros pusė bus giedra, šals iki –1 laipsnio. Dienos metu po truputį rinksis debesys, oras šils iki 3 laipsnių. Kaune numatomas mažas debesuotumas. Naktį termometrai fiksuos 1, įdienojus 4 laipsnius šilumos. Šiauliuose naktis giedra, temperatūra svyruos apie nulį. Dienos metu vyraus 4 laipsniai šilumos, išaugs debesuotumas. Pajūryje smarkus vėjas dangumi gins debesis, tarp kurių įsiterps ir saulė, o protarpiais menkai palis. Naktį bus apie 5, įdienojus apie 7 laipsnius šilumos.

Prognozė parengta remiantis gismeteo.lt duomenimis.