Pasak portalo, Lietuvos sostinė Vilnius pradeda šventinį metą įžiebdama 27 metrų aukščio žaliaskarę Katedros aikštėje. Kaip rašoma, tradiciškai Vilniaus Kalėdų eglė pagaminta iš metalinio karkaso ir eglių šakų.

Tikimasi, kad eglė, kurios bendras kompozicijos plotas sudaro daugiau nei 2500 kv. m., šventiniu laikotarpiu pritrauks minias žmonių. Pasak britų portalo, Vilniaus eglė - viena ryškiausių Kalėdų eglių Europoje.

DELFI primena, kad penktadienio vakarą įžiebta pagrindinė sostinės eglutė sužibo balta ir rožine spalvomis.

Kaip ir pernai, lemputės apgaubė ne tik pačią eglę, bet ir šalia jos esantį kalėdinį miestelį. Miesto savivaldybė skelbia, kad šiųmetė eglė siekia 27 metrų aukštį. Žaliaskarė suformuota iš 70 tūkstančių lempučių, jai išpuošti panaudota beveik 900 žaisliukų, o bendras kompozicijos plotas – daugiau nei 2500 kv. m.

Jos autorius Dominykas Koncevičius sako, kad šiais metais eglę puošė pagal praeitų metų pavyzdį ir tikina besidžiaugiąs rezultatu. Šiandien pradėjo veikti ir Katedros aikštės Kalėdų miestelis. Jis šįmet veiks ne iki gruodžio pabaigos, kaip pernai, o iki pat sausio 7 dienos.

Taip pat penktadienį pradėjo kursuoti ir Kalėdinis traukinukas. Į pirmąją jo kelionę šiais metais pakvietė Dakaro lenktynininkas Antanas Juknevičius, kuris ir apsuko startinį raudonojo traukinuko ratą aplink sostinės senamiestį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (316)