Tokį pasiūlymą Civilinio kodekso pakeitimo projektui įregistravo Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša ir šio komiteto narė Aušra Papirtienė.

„Lietuvių kalboje pakanka išteklių juridinių asmenų pavadinimams sudaryti: galimi ne tik lietuviški, bet ir tarptautiniai žodžiai, įvairūs dūriniai ir junginiai, dirbtiniai žodžiai, sudaryti su skirtingomis darybos priemonėmis, - priešdėliais, priesagomis, galūnėmis, o juridinių asmenų pavadinimuose ir dabar gali būti vartojami tarminiai žodžiai, išskyrus svetimybes ir fonetines tarmybes. Projekte siūlomas reguliavimas sudarytų teisines galimybes registruoti valstybės ar savivaldybių įstaigas nelietuviškais pavadinimais“, - sako pasiūlymą inicijavę Seimo nariai.

Pagal siūlomą projektą, privataus juridinio asmens pavadinimas taip pat „gali būti sudaromas ir iš lotyniškų rašmenų, kurie negali būti suprantami kaip žodžiai, ir skaitmenų arba jų derinių“.

E. Jovaiša ir A. Papirtienė įregistravo ir pasiūlymą Valstybinės kalbos įstatymo pakeitimo projektui.

Jeigu Seimas pritartų, būtų įteisinta, kad „Lietuvos Respublikoje įstaigų ir organizacijų pavadinimai sudaromi lietuvių kalba arba lotyniškais rašmenimis. Lietuvos Respublikoje įmonių pavadinimai gali būti sudaromi lietuvių kalba arba lotyniškais rašmenimis. Lietuviški Lietuvos Respublikoje registruojamų įmonių, įstaigų ir organizacijų pavadinimai sudaromi laikantis lietuvių kalbos normų ir

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)