Jei ne, tai štai 10 priežasčių, dėl kurių verta tuoj pat skubėti į parduotuvę ir įsigyti šio neįtikėtinai naudingo produkto.

Maistinė soda – tai ne tik nepamainomas pagalbininkas įgyvendinant kulinarinius projektus, bet ir neįtikėtinai naudinga grožio puoselėjimo ir tvarkos palaikymo priemonė. Soda kuo puikiausiai tiks, jei prireikė absorbuoti nemalonų kvapą ar neutralizuoti kenksmingas chemines medžiagas. Šis nebrangus produktas padės įvykdyti daugybę užduočių.

1. Atsikratyti rėmens ir skrandžio skausmo

Maistinė soda – populiariausia antacidinė priemonė, itin aktyviai vartota senais laikais, tačiau prieinama kiekvienam ir mūsų dienomis. 0,5 arbatinio šaukštelio sodos, praskiestos 100 ml vandens, padės neutralizuoti skrandžio sultyse esančią rūgštį ir greitai numalšins spazmus. Vis tik taikyti šį ganėtinai seną gydymo metodą rekomenduojama tik išskirtiniais atvejais, kai po ranka nėra šiuolaikinių medikamentų.

2. Apsaugoti plaukus nuo chloro

Reguliariai lankotės baseine? Tikėtina, kad pastebėjote, kad jūsų plaukai reaguoja į chloruotą vandenį. Išvengti per didelio išsausėjimo ir lūžinėjimo padės paprastas triukas: 1 šaukštą sodos ištirpinkite stiklinėje vandens, supilkite į buteliuką su purkštuku ir neškitės į baseiną. Po treniruotės duše išskalaukite plaukus ir gausiai išpurkškite šia priemone. Soda padės neutralizuoti neigiamą chloro poveikį ir išgelbės jūsų šukuoseną nuo per didelio išsausėjimo.

3. Dezinfekuoti naujus drabužius

Tiksliau pasakius, ši priemonė skirta pašalinti cheminio apdorojimo likučius, kurių neišvengiamai lieka ant gamyklinių drabužių. Tiesiog skalbdami pirmą kartą įberkite ½ stiklinės sodos kartu su įprastiniu skalbikliu.

4. Atsikratyti tarakonų be cheminių priemonių

Bijote įjungti šviesą virtuvėje, nes jaučiate neišvengiamai artėjantį susitikimą su ne itin mielais padarais, o sunkiosios artilerijos nenorite naudoti, nes namuose turite augintinių? Stiklinę sodos sumaišykite su stikline cukraus ir šio mišinio barstykite tarakonų itin pamėgtose vietose. Parazitai su malonumu gardžiuosis šiomis vaišėmis, bet vėliau, kai jie mėgina atsigerti (tikrai, geria vandenį net ir tarakonai), skysčiai sureaguoja su milteliais ir šie nelaimėliai tiesiog sprogsta. Taigi metodas iš tiesų žiaurus, tačiau tikrai efektyvus.

5. Panaikinti termoso ar mini šaldytuvo nemalonų kvapą

Išplaukite, išdžiovinkite ir gausiai berkite sodos, tada uždarykite ir palikite iki kito panaudojimo. Svarbiausia nepamiršti pašalinti šio gaiviklio likučių prieš naują turistinį sezoną.

6. Išmaudyti šunį be vandens ir muilo

Gyvūnų kailis labai greitai ima skleisti ne itin gaivų kvapą, todėl periodiškos vonios procedūros tiesiog neišvengiamos. Ką gi daryti, jei jūsų keturkojis draugas bijo vandens ar šeimininkai visai neturi tam laiko? Sprendimas – naudoti sodą kaip sausą šampūną: gausiai apibarstyti naminį gyvūną šia priemone, o tada gerai iššukuoti. Nemalonus kvapas išnyks be jokių cheminių priemonių, nervų ir įkandimų.

7. Pašalinti nemalonų kvapą iš maistui skirtų dėžučių

Mėgstamiausia užkandžių dėžutė skleidžia apetito nekeliantį kvapą? Išplovę dėžutę į jos vidų priberkite 3 šaukštus sodos ir įpilkite šilto vandens. Supurtykite ir palikite 2-3 valandoms pastovėti. Tirpalą išpilkite ir pakartotinai išplaukite mėgstama priemone. Patikėkite, po šių procedūrų indelis kvepės kuo puikiausiai.

8. Išvaduoti senas knygas iš pelėsio ir kvapų pančių

Nors užkietėję knygų mylėtojai teigia tiesiog dievinantys senų knygų skleidžiamą kvapą, kartais pasenęs popierius kvepia, švelniai tariant, atstumiančiai. Jei norite šios problemos atsikratyti, tarp puslapių berkite nedidelį kiekį sodos ir palikite 3-4 dienoms, po kurių sodos likučius išpurtykite. Dabar jau niekas netrukdys mėgautis skaitymo malonumu.

9. Kai norisi saldaus

Mintis apie saldainius neduoda ramybės, o dieta neleidžia lėkti į parduotuvę ir įsigyti kilogramą mėgstamų gardėsių? Neverta kankintis. Ištirpinkite arbatinį šaukštelį sodos stiklinėje vandens ir išskalaukite šiuo tirpalu burną. Skystį išspjaukite, nenurykite. Po šios procedūros galėsite džiaugtis išnykusiu noru valgyti saldėsių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)