Ir nors I. Drago greičiausiai yra labiausiai įsiminęs D. Lundgreno vaidmuo, jo asmeninis gyvenimas ir karjera taip pat verta dėmesio.

Štai įdomiausi faktai apie jo išsilavinimą, karjerą Holivude ir laikus, kai jis vos nenužudė kolegos Sylvesterio Stallone.

1. Jis galėjo būti genijumi

Aktorius, kurio tikras vardas Hansas Lundgrenas, gimė 1957 metais. 2014 metais jis prisipažino, kad vaikystėje dėl alergijų negalėjo sportuoti, todėl visą dėmesį sutelkė į mokslus. Stokholme augęs D. Lundgrenas turėjo ambicijų gyventi Amerikoje, tačiau šios svajonės įgyvendinti jam neleido finansai.

Tada jis nusprendė panaudoti savo meistriškumą chemijos inžinerijoje – baigė Karališkąjį Stokholmo technologijų institutą ir gavo Fulbrighto stipendiją studijoms Masačusetso Technologijų Universitete.

Tačiau prieš įsikuriant studentų miestelyje D. Lundgreno gyvenimas staiga apsivertė: Niujorke jis sutiko modelį ir aktorę Grace Jones ir nusprendė mokslus iškeisti į aktorystę.

2. S. Stallone manė, kad jis per aukštas I. Drago vaidmeniui

Pažintis su G. Jones lėmė jo pirmąjį pasirodymą 1985 metų filme apie Džeimsą Bondą „Žvilgsnis į žmogžudystę“ ("A View to a Kill“). Netrukus po to jį S. Stallone pasirinko sovietų boksininko I. Drago vaidmeniui juostoje „Rokis 4“, ir tai ne iš karto.

Iš pradžių S. Stallone manė, kad D. Lundgrenas yra per aukštas tam vaidmeniui. Internete nurodomas S. Stallone ūgis įvairuoja nuo 170 iki daugiau nei 180 centimetrų, todėl jam atrodė, kad daugiau kaip 195 centimetrų ūgio D. Lundgrenas bus per aukštas I. Drago vaidmeniui, ir po pirmo susitikimo jo kandidatūrą atmetė.

Tačiau D. Lundgrenas atkakliai siekė savo – siuntė savo su boksininko kelnėmis nuotraukas S. Stallone, kol šis po šešių mėnesių galiausiai jį pasirinko vaidmeniui.

3. D. Lundgrenas vos nenužudė S. Stallonės

Matyt S. Stallone ne veltui delsė. Per kovų scenos repeticijas S. Stallone ragino D. Lundgreną smogti jam stipriau. Ir tai buvo klaida, nes švedas – jis mokėsi karatė ir kitų kovos menų – taip smogė į krūtinę kartu besifilmavusiam aktoriui, kad jam pradėjo tinti širdis.

„Kiek vėliau tą vakarą mano kraujo spaudimas pakilo iki 260, nuvykau į ligoninę, jie mane įsodino į greitosios pagalbos sraigtasparnį ir išskraidino atgal į Ameriką, – prisimena S. Stallone. – Kitas dalykas, kurį prisimenu – penkios dienos intensyvios terapijos skyriuje, seselėms vaikštant aplinkui.“

4. Jis susipažino su Andy Warholu

Tada, kai su G. Jones klaidžiojo po Niujorką, D. Lundgrenas reguliariai užsukdavo į tuo metu vieną populiariausių miesto naktinių klubų „Studio 54“. Kaip pasakoja pats D. Lundgrenas, prie jo priėjo amerikiečių menininkas Andy Warholas ir paklausė, kuo jis garsėja. Tada jį nufotografavo. Paskui A. Warholas pakvietė D. Lundgreną kartu su G. Jones žurnalo fotosesijai.

5. Niujorke jis su savimi nešiojosi ginklą

2012 metais D. Lundgrenas leidiniui „Men’s Health“ prisipažino, kad devintojo dešimtmečio pradžioje jautė įtampą dėl kriminalinės situacijos Niujorke, todėl nusipirko du ginklus ir nešiojosi su savimi, vieną dėkle ties kulkšnimi, kitą – prie krūtinės.

„Visada nervinausi, kad mane sučiups, – prisiminė D. Lundgrenas. – Juokinga, kad dalis manęs bijojo policininkų, o kita dalis – būti užpultu iš nugaros. Tai nebuvo malonus jausmas.“

6. Kartą jis susitiko bokso ringe su profesionaliu kovotoju

2007 metų birželį D. Lundgrenas sutiko rungtis per Rusijos televiziją rodomame parodomajame bokso mače prieš buvusį UFC kovotoją Olegą Taktarovą. Pasak O. Taktarovo, S. Lundgrenas sutiko susirungti po to, kai tai daryti atsisakė Mike’as Tysonas. Po penkių kovos raundų laimėjo A. Taktarovas.

7. Švediškas jo akcentas tiko ne visiems

D. Lundgrenas devintajame dešimtmetyje be I. Drago įkūnijo dar vieną personažą – He-Man. Dėl akivaizdaus D. Lundgreno švediško akcento prodiuseriai rimtai svarstė galimybę dubliuoti jį kito aktoriaus balsu. Tačiau po kelių dubliavimo mėginimų buvo nuspręsta, kad jo balso charakteristikos yra pakankamos.

8. Jis atsisakė vaidinti „Gladiatoriuje“

„Oskarais“ apdovanotas filmas pasirodė 2000 metais, jame pagrindinį iš sadistiško valdovo Komodo gniaužtų išsivaduoti siekiančio Maksimo vaidmenį atliko Russellas Crowe. Šešeriais metais anksčiau D. Lundgrenas atsisakė jam pateikto šio filmo scenarijaus.

„Maniau, kad tai visiškas šlamštas, – sakė jis „Esquire“ 2015 metais. – Jame nebuvo jokio veiksmo. Tai buvo prieš tai, kai įsitraukė R. Crowe ir režisierius Ridley Scottas. Negaliu prisiminti, kas nutiko, bet pamenu, kad man nepatiko. Didelė klaida. Bet bent jau neteko apsirengti tais juokingais, gerokai per mažais kostiumais.“

9. Jis gali sugrįžti kaip I. Drago

Nors daugelis D. Lundgreno pastarųjų filmų nebuvo itin sėkmingi, gali būti, kad 2018 metai taps aktoriaus renesansu. Jis pasirodys povandeninio karaliaus Nereuso vaidmenyje juostoje „Akvamenas“ („Aquaman“), kurioje susirems su Jasonu Momoa.

Taip pat D. Lundgrenas socialinėje žiniasklaidoje mestelėjo kelias užuominas apie galimybę vėl įkūnyti I. Drago filme „Krydas 2“ („Creed II“). Tai sėkmingos 2015 metų „Rokio“ frančizės tęsinys. Vos prieš kelis metus tokia galimybė atrodo menka, man D. Lundgrenas tuomet prisiekinėjo: „Nesimausiu vėl senųjų I. Drago šortų“.

10. Išleido savo maisto papildų liniją

2011 metų sausį duodamas interviu "GQ" žurnalui D. Lundgrenas paskelbė išleidžiantis savo vardo maisto papildų ir vitaminų liniją. Taip pat jis yra parašęs knygą švedų kalba apie fitnesą. Perleistame leidime buvo jau ne tik patarimai, kaip pagerinti kūno linijas, bet ir pasakojama apie aktoriaus praeitį.

11. D. Lundgrenas nėra alkoholikas, bet gamina puikius kokteilius

Tam jis pasitelkia savo kaip chemiko žinias ir jau ne kartą viešai apie tai gyrėsi.

12. Moka daug kalbų

Aktorius gyvena Los Andžele, bet turi namus Marbeloje, Ispanijoje. Kalba švediškai ir angliškai, taip pat gali susikalbėti prancūzų, vokiečių, italų, japonų bei ispanų kalbomis.

13. Didelis futbolo gerbėjas

Viena iš labiausiai mėgiamų jo sporto šakų - futbolas. Kai gyveno Europoje, jis sirgo už Everton komandą.

14. Moterys žvaigždės gyvenime

D. Lundgrenui niekad netrūko moterų dėmesio. Karjeros pradžioje jis susitikinėjo su Jamaikos dainininke Grace Jones, vėliau - su JAV modeliu Paula Barbieri.

1994 metais aktorius Marbeloje vedė juvelyrę ir mados stilistę Anettę Qviberg. Pora augina dvi Stokholme gimusias dukras: Idą Sigrid Lundgren ir Gretą Eveline Lundgren.

2009 metais šeimos gyvenime įvyko skaudi drama - į jų namą Marbeloje įsilaužė trys kaukėti nusikaltėliai, surišo aktoriaus žmoną ir grasino ją nužudyti. Tačiau netrukus pamatė įrėmintą nuotrauką, kurioje atpažino veiksmo filmų žvaigždę.

Nors niekas nebuvo sužeistas, moteris patyrė didžiulę emocinę traumą, o duktė Ida net lankėsi pas psichologus. Manoma, jog šis įvykis privedė porą prie skyrybų, kurios įvyko 2011 metais.

Vėliau aktorius persikraustė į Los Andželą ir ėmė susitikinėti su Jenny Sandersson. Nors su ja išsiskyrė 2014 metais, sklandė gandai, jog pora buvo ne tik susižadėjusi, bet ir spėjusi slapta susituokti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)