1. Princas Charlesas ir Camilla (Didžioji Britanija)

Princas Charlesas ir Camilla pirmą kartą susitiko XX a. 8-ajame dešimtmetyje ir kurį laiką susitikinėjo. Tačiau Camilla ištekėjo už kito vyro – Andrew Parkerio-Bowles'o, nors princas Charlesas bandė ją atkalbėti.

Vėliau vedė ir pats princas Charlesas – jo žmona tapo princesė Diana. Tačiau praėjus mažiau nei 5 metams nuo vestuvių, princas Charlesas atnaujino romaną su Camilla.

Princas Charlesas ir Camilla

Ši neištikimybė tapo vieša XX a. 10 dešimtmečio pradžioje. Po princo Charleso ir Dianos skyrybų ir po Dianos mirties 1997 metais, princo Charleso ir Camillos santykiai atsinaujino 1999 metais, o 2005 metais įvyko jų vestuvės.

Camilla gavo Kornvalio hercogienės, ne Velso princesės titulą – nors šis titulas techniškai priklauso jai, jis yra glaudžiai siejamas su princese Diana.

2. Karalius Eduardas VIII ir Wallis Simpson (Didžioji Britanija)

Skandalingiausią karališkąjį romaną moderniojoje istorijoje užmezgė karalius Eduardas VIII-asis. Eduardas sutiko Wallis Simpson, vis dar ištekėjusią, bet jau kartą išsiskyrusią amerikietę, Niujorke 1934 metais. Tarp jų prasidėjo romanas.

 Karalius Eduardas VIII ir Wallis Simpson

Po dviejų metų mirė jo tėvas, Karalius George'as V-asis, o Eduardas tapo karaliumi Eduardu VIII-uoju. Jis pranešė apie savo ketinimą vesti Wallis, kuri tuo metu buvo skyrybų su savo antruoju vyru procese. Tačiau britų vyriausybė nemanė, kad Wallis yra tinkama žmona karaliui.

Skandalo įkarštyje Wallis paliko Angliją ir išvyko į Pietų Prancūziją. Kad galėtų vesti Wallis, Eduardas VIII-asis po mažiau nei metų paliko karaliaus sostą. Jiedu susituokė 1937 metais ir buvo vedę iki Eduardo mirties 1972 metais.

3. Karalienė Beatričė ir Princas Clausas (Nyderlandai)

Beatričė nusprendė ištekėti už žmogaus, kurio praeitis buvo itin kontroversiška – Clauso. Vokietijoje vaikystėje jis buvo Hitlerjugendo narys ir vėliau kovojo Vokietijos armijoje pačioje Antrojo pasaulinio karo pabaigoje.

Prasidėjo protestai, Amsterdamas buvo išpaišytas svastikomis, o peticija prieš šią santuoką surinko daugiau nei 65 tūkst. parašų.

Karalienė Beatričė ir Princas Clausas

Tačiau dėl didelio Beatričės tėvų palaikymo, parlamentas davė sutikimą santuokai, ir Clausas tapo vienu iš mylimų Nyderlandų karališkosios šeimos narių.

4. Princas Carlas Philipas ir princesė Sofia (Švedija)

Carlo Philipo ir Sofijos romano pradžia tikrai daug ką nustebino. Sofia, buvusi realybės šou žvaigždė, pozavo beveik nuoga švediškam vyrų žurnalui. Ji neatrodė geras pasirinkimas Carlui Philipui, vieninteliam karaliaus Carlo Gustafo ir karalienės Silvios sūnui.

Princas Carlas Philipas ir princesė Sofia

Visuomenėje kilo abejonių dėl šio romano. Tačiau jiedu liko kartu, 2014 metais pranešė apie sužadėtuves, o susituokė 2015 metais.

5. Princas Rainieris III ir Grace Kelly (Monakas)

Garsi Amerikos aktorė Grace Kelly paliko karjerą Holivude, kad ištekėtų už Monako princo Rainierio III. Ji turėjo atitikti keletą reikalavimų, pavyzdžiui, užtikrinti, kad gali pagimdyti palikuonių.

Princo Rainier III ir Grace Kelly vestuvės

1956 metų balandžio 18 dieną vykusi vestuvių ceremonija neapsiėjo be kuriozų: naktį prieš vestuves princas Rainieris III ir Grace Kelly nuvyko prie Viduržemio jūros stebėti, kaip teka saulė. Į rūmus grįžo tik ryte ir tuokėsi visiškai nemiegoję.

Pokylyje po ceremonijos linksminosi visi Monako gyventojai – 3000 žmonių.