Prieš dvi savaites švietimo ministras primygtinai pareikalavo, kad mergaičių apranga ir šukuosenos klasėse būtų kuo santūresnės.

Šalies mokyklos apkaltintos tuo, kad persistengė, versdamos mergaites nusiskusti plaukus.

“Esu pikta, nenoriu nusikirpti plaukų, bet turiu tai padaryti, jei noriu baigti mokslo metus”, - sako septyniolikametė Tina Djobe.

Dėl žemų mokinių pažymių mokyklos kaltina madą.

“Jos turi žinoti, kaip tvarkytis ir skirti savo laiką mokslui, užuot tris valandas ar net ištisą dieną skirdamos šukuosenai”, - teigė Madame Olympio, sostinės Lome mokytoja. – “Jos turi nusiskusti plaukus. Vyriausybė turi priimti tokį nutarimą.”

“Mergaičių pažymiai – žemesni nei berniukų”, - tvirtino ji.

Tačiau kai kurios mergaitės atsisako grįžti į mokyklą, nes nenori prarasti savo garbanų.

Šis sprendimas sostinėje buvo karštų diskusijų objektas – nuomonės išsiskyrė.

Vienas tėvas pasakė, kad, jo nuomone, neteisinga taip elgtis su mokinėmis, o nepažangumo priežastys tokiu būdu nepašalinamos.

Vis dėlto kitas tėvas visiškai pritarė tokiam sprendimui: “Jos būtinai turi nusiskusti plaukus”.

Tačiau Difernand Dossou, moksleivių ir tėvų asociacijos prezidentas, pareiškė, kad mokyklos klaidingai interpretavo ministro žodžius ir kad verčiant mergaites nuskusti plaukus buvo nueita pernelyg toli.

Galvas skusti verčia tik valstybinės mokyklos. Viena mokinė pasakė verčiau eisianti į privačią mokyklą, nei nusiskusianti plaukus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją