Didžiojoje Britanijoje pasaulio spiningavimo čempionatas vyks antrą kartą per trejus metus. 2016 metais Airijoje vykusiame čempionate mūsų rinktinė užėmė trečiąją vietą.

Kitąmet vyksiantis 11-asis FIPSed spiningavimo iš valčių čempionatas kelsis į Angliją. Maždaug dvidešimties šalių geriausi spiningautojai varžysis Rutlando vandens saugykloje, kuri garsėja ir žuvų gausa ir jų dydžiais.

„Labai džiaugiamės galėdami priimti tokį prestižinį renginį. Pasaulio čempionatas Anglijoje bus puiki proga pristatyti vieną iš sparčiausiai augančių žvejybos sporto sričių. Rutlado vandens saugykloje tikrai netrūksta plėšrūnų. Kai kurios lydekos čia yra didesnės nei 15 kilogramų, o starkių svoriai svyruoja nuo 1,5 iki 5 kilogramų. Tai čempionate užtikrins smagią konkurenciją”, - pasakojo Didžiosios Britanijos meškeriotojus vienijančios organizacijos „Angling Trust” atstovas Benas Thompsonas.

Nors anglai tradiciškai nėra stiprūs spiningautojai, jie taip pat sparčiai mokosi iš spiningaujančių imigrantų, tarp kurių yra ir daug Lietuvių. Tad namų aikštelėje anglai ketina pakovoti dėl aukštesnių vietų.