Informuoja mus, kada turime suleisti vaistus, tada terorizuoja, ar mes žinome ką privalome daryti. Aiškina, kad tu per jaunas ar per senas. Tyčiojasi tiesiogine to žodžio prasme. Ir tu nieko nepasakysi, nes, ką tu, pasirodo, čia visgi ne ligoninė, o viešbutis, kur pacientas gali užsirakinti duris ir atėjus ryte pamatuoti temperatūros pareikšti (atidaręs po 10 minučių daužymo į jas), kad lankymo valandos nuo 8 val. ir uždaro duris prieš nosį.

Pasirodo, palatose lankomės per dažnai, net maisto dalintoja yra ramybės drumstėja. Paprašę pagalbos ir atėjęs jos suteikti, gali būti pasiųstas rusiškai ten, iš kur negrįžtama. Giminės vaikšto, terorizuoja, reikalauja mokamos palatos, nors visas skyrius pilnutėlis, bet jie juk elitas, reikia ir antrai pusei būti kartu ir degraduoti šalia lovoje. Ir kai užeini ryte į palatą tavęs paprašo tyliau vaikščioti, nes vyras miega arba privalome užeiti į palatą, kur vaikšto nuogi ar tik trumpikes mūvintys vyrai. Kai prireikia pagalbos pacientei, jis guli ant lovos ir žaidžia telefonu žaidimus, žmogus yra užimtas, todėl pacientė tave kviečia „Ar galite uždaryti lango sklendę, mums pučia“ arba „Pagaukite musę!“. Pacientai pasikviečia tave jiems paaiškinti dalykus ir kai tu jiems paaiškini, jie sako, kad „tu malalietka, ka čia pasakoji! Kviesk daktarą!“. Ir ateina daktarė, kuri yra tik porą metų vyresnė ir paaiškina lygiai tą patį. Patvirtina žodžius, tavo sakytus, ir pacientas net neatsiprašo.

Iš ligoninės dingsta mūsų reikmenys ar priemonės ir kai paprašome atiduoti, paaiskinia – atsiprašome, mes jau susipakavome ir nusinešėme į mašiną. Manėme, jog tai vienkartinis dalykas. Išleidus pacientus namo, jie išsliūkina iš savo palatų, kad niekas nematytų, kad nereiketų atsisveikinti, o kai sutinki koridoriuje – nesulauki paprasto „ačiū, viso gero“. Kodėl tik policininkų garbę ir orumą įžeidę asmenys yra baudžiami, bet su medikais gali elgtis kaip su šūdo gabalu. Atrodo, kad baigėm dviejų savaičių kursus kokioje nors Zambijoje ir dabar atvykome tiesiai iš gatvės.

Ką mes čia mokame?! Mes juk nieko neverti!

Ant mūsų gali lipti, tyčiotis, stumdyti, keikti, siusti, trankyti duris prieš nosį ir negalime jiems atsakyti nieko, nes juk interneto dėka visi yra protingi, juk gūglas atsako į visus klausimus, ką reiškia tie mokslai, kai tau gūglas nustato ligą, o kai daktaras pasako, jog tu sergi tuo ir tuo ir tau derėtų vartoti būtent tą vaistą, pacientas kvailina visus, kas tą dieną dirba, nes jam internete parašė kitaip.

Gal kitose šalyse ir gerbia medikus, bet Lietuvoje, kur gyvena vien tik žvaigždės, pacientai, kurie nieko nėra baigę, gali žeminti mus kaip tik nori ir galiausiai parašyti skundą, nes tos dienos tokią valandą tu ne laiku užėjai į palatą ar kai pacientui nebuvo nuotaikos ir tu jam žemai nusilenkęs nepabučiavai į sėdimąją.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.