Pusę metų gaudyti apskritai draudžiama, o likusį pusmetį galima žvejoti tik laikantis „pagavai-paleisk” taisyklės. Tokius vilkešerių žūklės apribojimus kitiems metams planuoja Europos Komisija.

Didžiojoje Britanijoje vilkešerių žūklė yra labai populiari, čia šios žuvys gaudomos tiek iš katerių, tiek nuo kranto, tad nieko keisto, jog Europos valdininkų planai kaip reikiant įsiutino Jungtinės Karalystės meškeriotojus. Pyktį dar labiau didina tai, kad verslininkams bus leidžiama sugauti 4 tonas vilkešerių.

Šiuo metu meškeriotojai gali paimti vieną vilkešerį, taip pat galioja 42 cm minimalaus dydžio limitas. Žvejai sako, kad jau ir tokie ribojimai yra per griežti, tad juos dar labiau sugriežtinti yra absurdiška.

Didžiosios Britanijos meškeriotojus vienijanti organizacija „Angling Trust” jau kreipėsi į savo šalies žuvininkystės ministrą, reikalaudama priešintis tokiems Europos planams. Meškeriotojai reikalauja nekeisti dabar galiojančios tvarkos, o verslininkų kvotą sumažinti iki 1 tonos.

„Visuomenės nariai, kurie mėgsta žvejoti vilkešerius nuo kranto ar iš užsakomųjų pramoginių laivelių smarkiai prisideda prie pakrantės ekonomikos ir generuoja 200 mln. svarų sterlingų per metus. Tai gerokai viršija komercinės žvejybos indėlį. Tai juokinga ir visiškai nesąžininga, jei manoma, kad meškeriotojai lemia vilkešerių išteklių mažėjimą”, - piktinosi vienas „Angling Trust”
vadovų.