Gerai, pasikalbėkime apie tai, ginklai – svarbi tema. Ypač dabar, kai suvokę Rusijos grėsmę Lietuvos piliečiai ėmė intensyviai ginkluotis. Tais pačiais pusiau automatiniais šautuvais su talpiomis šovinių dėtuvėmis, kuriuos Vidaus reikalų ministerija siūlo Seimui uždrausti.

Gal gerb. Tapinas norėtų pasikalbėti apie Izraelį? Kuriame legalu turėti ginklą, jį nešiotis? Arba apie tai, kad absoliučiai visi Izraelio Gynybos Pajėgų kariai, net laisvu nuo tarnybos metu savo tarnybinį ginklą nešiojasi su paruoša dėtuve ir tai nė kiek netrikdo nei vietinių, nei turistų? Juk kariai irgi žmonės, tad teoriškai irgi gali pratrūkt nemeile artimui, ar ne?

Gal verta būtų aptarti Lietuvos Respublikoje galiojančius Ginklų kontrolės įstatymus, kurie yra vieni griežčiausių ir geriausių pasaulyje? Gal derėtų priminti ponui Tapinui, kad bet koks totalitarizmas prasideda nuo nuginklavimo? Liberalizmas irgi?

Gal ponui Tapinui derėjo kalbant apie masines žudynes Amerikoje paminėti, kad Bažnyčioje maldininkus užpuolusį psichopatą sustabdė pilietis, atsitiktinai turėjęs su savimi legaliai įgytą ilgavamzdį pusiau automatinį ginklą? Gaila, tokio nebuvo viduje.

Taip pat derėtų pasikalbėti apie tai, kad absoliučiai visi teroro aktai Europos Sąjungoje buvo įvykdyti su nelegaliai įgytais ginklais (kaip keista, ar ne?).

Verta aptarimo tai, kad jei keliais važinėja girti vairuotojai ir užmušinėja žmones, tai gal reikėtų apriboti prekybą automobiliais? Kol kas įvykiuose keliuose žūsta daug daugiau žmonių, nei yra nušaunama: Teisės mokslų daktaras Algimantas Čepas pateikia skaičius – 2004-2012 metais teismuose nagrinėtose 778-iose nužudymo bylose ginklas, kaip nusikaltimo įrankis, figūravo tik 41 kartą. Kalbant apie nusikaltimams panaudotus legaliai laikomus ginklus, skaičiai tiesiog juokingi (skaičiais operuoti ne aš pradėjau). O žinote, kuo dažniausiai nužudomi žmonės? Kumščių smūgiais ir kojų spyriais. Uždrauskime juos? Sovietų KGB kadaise jau buvo uždraudusi karatė klubus.

Dar vertėtų įvertinti, kad tai, ką ponas Tapinas vadina polinkiu į ginklus dėl per mažo vyriško organo, apeliuodamas į dydį, tai didžiąja dalimi tų pusiau automatinių šautuvų kalibras yra .223 (5.56 milimetro). Pas mus, civilius, nėra neišmanėliams baisingai atrodančių 50 kalibro pusiau automatinių šautuvų. Na, nebent apie ginklų galią egZpertas sprendžia pagal vamzdžio ilgį. Tuomet geriau tegu grįžta į vaikų darželį – ten lytiniais organais matuojamasi.

Ir pabaigai derėtų peržvelgti mūsų šalies istoriją, kurią žymi agresijos ir kuo baigiasi tos dalys, kai nėra nei kam, nei kuo priešintis. Sakyčiau šitas visas seilėtas pacifistinis mėšlas skatina Lietuvos gynybinio potencialo žlugdymą.

Beje, mielas Andriau, žodis GINKLAS yra nuo žodžio GINTIS ir tokiam džentelmenui, kaip pats, gyvenančiam sotų ir laimingą gyvenimą sostinėje, reikėtų tik džiaugtis, kad kažkas provincijoje, augindamas trejetą vaikų, atsisako, tarkime, naujo televizoriaus, bet nusiperka karabiną. O paskui savo lėšomis nuolat važinėja į šaudyklą, kurioje per vieną kartą sudegina ne mažiau nei 50 eurų (vienas šovinys kainuoja 0.35 eurocentus) vietoje to, kad spjautų į ir taip apkartusį, žeminantį ir šlykštų gyvenimą šioje bebrų respublikoje, išvažiuotų gyventi į sočią Skandinaviją, Londę, ar kitur, kur bus visiškai nesvarbu tos šalies gyvenimas, politika, bendruomenė, kol tai nepalies savos šeimos.

Matyt, LAISVĘ mes suvokiame skirtingai ir skirtingai nei pats, aš žinau, kad ją reikia būti pasiruošusiu ginti. Nesu tikras, kad esate vertas to pavadinimo, kurį turi jūsų kanalas. Dar kiek ir galėsite Vytautą Šustauską kviestis į redaktorius. Labai gaila, bet taip yra.

Taip pranešu nutraukiantis įkvepiančiai prasidėjusio jūsų TV kanalo prenumeratą. Manau, mums jau pakanka šiame Seime sėjamos išminties.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.