28-erių D. Stankejeva pripažinta 2016 ir 2017 metų absoliuti Lietuvos bikinio čempionė, 2017 metų Lietuvos taurės absoliuti čempionė, 2015 metų Savicko ir Burneikos turnyrų absoliuti nugalėtoja, 2016 ir 2017 m Europos čempionato finalininkė, 2017 metų Oslo „Grand Prix“ 1-os vietos, Čekijos Diamond Cup 1-os vietos, Portugalijos „Diamond cup“ 2-os vietos nugalėtoja.

Klaipėdoje gimusi mergina sportuoti pradėjo pati, gavusi sporto klubo narystę dovanų ir neturėdama suvokimo, kaip sportuoti taisyklingai ir efektyviai: „Nežinojau, kaip elgtis su treniruokliais, todėl sportavau pagal įvadinę programą, kurią po mėnesio pakoregavau savo nuožiūra pratimais iš interneto. Man atrodė, kad jau viską žinau ir galiu būti pati sau trenere. Tačiau sporto klubo vadovas pamatė, kad nesuprantu, ką darau, todėl nuolat prieidavo ir mane pataisydavo.“

Iš pradžių D. Stankejeva siekė tiesiog sulieknėti – nors svėrė 56 kg, jautėsi stambi, nesportiška. Tačiau per mėnesį su trenerio pagalba atsikračiusi 6 kilogramų suprato, kad norėjo ne to: „Man nepatiko vaizdas veidrodyje – vien oda ir griaučiai. Todėl nusprendžiau auginti raumenukus. Būtent tada pirmąkart kilo mintis ruoštis varžyboms, nors garsiai niekam to nepasakiau“.

Pradėjusi siekti naujų tikslų, Diana taip susidomėjo sportu, kad įstojo į universitetą, norėdama gauti trenerės licenciją. O norėdama parodyti savo žinias ir pavyzdį klientams, nusprendė ruoštis bikinio varžyboms.

Tačiau iš trenerio išgirdo neigiamą atsakymą: „Jis atsisakė, nes nematė jokių perspektyvų. Reikėjo pakeisti proporcijas, užauginti raumenų, jis abejojo, ar verta skirti tiek daug laiko ir pastangų, nes buvo sunku net įsivaizduoti galutinį rezultatą.“

Nepaisant abejonių, mergina nenustojo prašyti, kol gavo teigiamą atsakymą ir pradėjo ruoštis savo pirmosioms varžyboms. Nuo tada sportinis rezultatas – pirmoje vietoje, o savijauta, nuotaika, darbai ir asmeninis gyvenimas tik po to.

Pasiruošimas varžyboms tapo jos pagrindine veikla, nes be visiško atsidavimo nepavyktų pasiekti aukščiausių rezultatų. Laisvu metu, kurio nėra daug, D. Stankejeva dalinasi savo patirtimi – internetu treniruoja klientes, o visai neseniai pravedė seminarą sporto, grožio ir sveikatingumo projekte „Final Fit Ladies“. Ji pasidalino savo istorija, motyvacija ir vedė pozavimo pamoką.

„Final Fit Ladies“ dalyvėms Diana pasakojo, kad sėkmės paslaptis – stengtis iš visų jėgų, todėl lipdama į sceną ji žino, kad padarė viską, ką galėjo: „Jeigu kažko siekiame gyvenime (nebūtinai sportinių rezultatų), turime padaryti viską, kas nuo mūsų priklauso. Kitaip kam gaišti laiką, kurio ir taip nėra daug?“.

Norint nesustoti pusiaukelėje svarbu išlaikyti motyvaciją. D. Stankejeva sako, kad ją labiausiai įkvepia jos pačios rezultatai: „Pamačiau, kad tarptautiniame lygmenyje atrodau gana stipriai. Negalėčiau imti ir mesti, dar turiu daug norų ir planų“.

Merginoms, svajojančioms sekti jos keliu, Diana visų pirma pataria įvertinti savo galimybes. Pasak jos, rezultatas turi būti pirmoje vietoje – tik tada darbai ir truputis laisvalaikio, todėl tam reikia visiško atsidavimo.

Taip pat – ir pinigų: „Tai beprotiškai brangus sportas. Trenerio paslaugos, sporto klubo abonementas, maistas, kokybiškas bikinis, papuošalai, varžybų bateliai, choreografo paslaugos (jeigu reikia), makiažas ir šukuosena, lėktuvų bilietai ir kitos kelionių išlaidos, dalyvio mokesčiai...“.

Turinčioms motyvacijos ir galimybes dalyvauti bikinio varžybose sportininkė rekomenduoja, kaip ir ji, pasirinkti savo darbą išmanantį trenerį ir šventai laikytis visų nurodymų: nepraleisti nė vienos treniruotės, pamiršti pasiteisinimus apie savijautą, nuotaiką, darbus ar laisvalaikį ir nepasiduoti kasdienėms silpnybėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)