Preliminarios investicijos į maždaug 30 tūkst. kvadratinių metrų ploto logistikos centrą, kuriame būtų ne tik sandėliai, bet ir biurai, siektų apie 30-35 mln. litų.

"Jau esame nupirkę žemės sklypą, dabar baigiamas ruošti detalusis planas", - Eltai sakė "MG Valdos" valdybos pirmininkas Rolandas Vingilis.

Pasak jo, abi bendrovės į šį projektą investuos lygiomis dalimis, tačiau gali būti pritraukta ir investicijų iš šalies, pavyzdžiui - Latvijos bendrovių.

"Latvijos rinka patrauklesnė logistikos centrams - auga tiek poreikis, tiek kainos. Lietuvoje to nėra", - kalbėjo R. Vingilis.

Pasak jo, "MG Valdos" ir "Pozityvių investicijų" įkurta bendra įmonė Latvijoje turi ir kitų planų, tačiau jie kol kas dar yra svarstomi.

"Iki Naujųjų metų paaiškės, į kokius projektus ir kiek investuosime, kokie bus terminai", - teigė R. Vingilis.

Jo teigimu, Lietuvos investuotojus domina įvairūs nekilnojamojo turto rinkos segmentai - biurai, gyvenamoji statyba ir kiti.

"Invaldos" įmonių grupei taip pat priklauso viena didžiausių Lietuvos baldų gamybos bendrovių "Vilniaus baldai", didžiausia šalies farmacijos bendrovė "Sanitas", finansų maklerio įmonė "Finasta", viešbučiai "Holiday Inn Vilnius" bei "Ecotel", nekilnojamojo turto bendrovė "Invalda Real Estate", bendrovė "Pozityvios investicijos" ir kitos įmonės.

Koncerno "MG Baltic" nekilnojamojo turto bendrovė Lietuvoje investuoja į komercinių ir gyvenamųjų pastatų statybas. Šių metų pradžioje "MG Valda" Vilniuje atidarė 16 aukštų biurų pastatą "Victoria", į kurį investavo 26 mln. litų.

Į visą "Verslo trikampio" projektą "MG Valda" investavo iš viso per 90 mln. litų.

2004 metų "MG Baltic" veiklos ataskaitoje skelbiama, jog "MG Valda" praėjusių metų pabaigoje valdė 80 tūkst. kvadratinių metrų ploto objektų, kurių rinkos vertė siekė apie 250 mln. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją