Tikėtina, kad bulvių kainos išsilaikys tokio lygio iki bulviakasio pabaigos, o vėliau turėtų padidėti, nes Lietuvoje ir kaimyninėse rinkose 2005 metais augintojai sumažino bulvių pasėlių plotus, o derliai dėl nepalankių klimato sąlygų yra sumažėję.

Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos informacinės sistemos (ŽŪMPRIS) duomenimis, bulvių supirkimas iš Lietuvos augintojų didmeninės ir mažmeninės prekybos įmonėse rugsėjį, palyginti su rugpjūčiu, padidėjo 46,4 procento.

Sumažėjus paklausai, antroje rugsėjo pusėje, palyginti su pirmąja jo puse, kopūstų kaina sumažėjo apie 10 centų už kilogramą. Baltagūžių kopūstų kaina prekiniuose ūkiuose svyravo nuo 420 litų už toną iki 520 litų už toną, kiniškų ir žiedinių kopūstų - nuo 1250 litų už toną iki 1400 litų už toną.

Neplautų morkų kaina prekiniuose ūkiuose svyravo nuo 520 litų už toną iki 620 litų už toną, plautų - nuo 700 litų iki 800 litų. Tuo tarpu burokėlių kaina per antrąją rugsėjo pusę sumažėjo 3 ct už kg. Jų pardavimo kainos svyravo nuo 390 litų už toną iki 460 litų. Svogūnai rinkai buvo tiekiami po 550-650 litų už toną.

Lietuvos verslinių sodų ir uogynų asociacijos "Vaisiai ir uogos" prezidentės Vitalijos Kuliešienės teigimu, šiais metais Lietuvoje išauginta apie 12 tūkst. tonų desertinių obuolių. Jų kaina, priklausomai nuo kokybės, svyruoja nuo 1 tūkst. litų už toną iki 1,3 tūkst. litų už toną. Palyginti su 2004 metų tuo pačiu laikotarpiu, kainos yra apie 40 proc. mažesnės.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją