Bet vieną pliusą visgi įžvelgiu: žinosime, koks gali būti pats blogiausias ministro variantas.

Trys paprastos eilinės situacijos. Tokios paprastos, kad gal net Veryga supras, jog karmos taškų gautų mažindamas biurokratiją ir palengvindamas žmonėms kasdienį gyvenimą, o ne dalyvaudamas nesuvokiamose varžybose, kas pasirašys ant kuo daugiau idiotiškų įsakymų.

1. Veryga, žinokite, kad moterys kas mėnesį serga mėnesinėmis. Jei tai Jums naujiena – sveikinu, nuo šiol būsite informuotas. Ir dar daugiau: kai kurios kenčia tokius stiprius skausmus, kad tabletės nepadeda, o jei dar prieš akis darbo diena – lovoje negulėsi ir nekentėsi.

Aišku, mes dar tiek neišprotėjome, kad be receptų pirktume anesteziologinius preparatus mėnesinių skausmui numaldyti (atsiprašau, sunku susilaikyti), bet injekciniai ypač sunkiu metu – tikras stebuklas. Kažkada gydytoja patikrino savo knygose leidžiamus vaistus nuo skausmo, patikino, kad mano naudojami puikiai tinka, nuo tada jų nusiperku, kada prireikia. Nusipirkdavau. Deja, paskutinį kartą man jų nepardavė be recepto, ačiū už „Big Brother“ realybės šou vaistinėse, pavadintą slaptais pirkėjais.

Kadangi esate vyras ir mėnesinėmis realiame gyvenime jums nelemta susirgti, linkiu bent naktį sapne įsikūnyti į moterį mėnesinių periodu ir patirti šitą „džiaugsmą“. Ir kad pavarytų vaistinėje nuo langelio. Gal kažkaip susiprotėsite.

2. Veryga, žinokite, kad šiais laikais yra daug alergiškų žmonių su visapusiškai išsitirtomis alergijomis. O alergijos toks reikalas, kad prislopsta ir vėl suaktyvėja, dingsta daugybei metų ir vėl sugrįžta. Ir koks yra gėris, kai gali greitai, negaištant laiko eilėse poliklinikose nusipirkti įprastų vaistų nuo alergijos ir greitai nuimti niežulį, skausmą, tinimą.

Ties šiuo punktu linkėčiau Jums, kad raudoniu pas Jakilaitį laidoje išmuštas jūsų kaklas suniežėtų ir užsidegtų ne tik tam kartui ir kad palauktumėt eilėje pas gydytoją bent 2 savaites. Neabejoju, kad supratingumo atsirastų daugiau.

3. Veryga, žinokite, kad Lietuvoje yra daug žmonių su skydliaukių pažeidimais ar visai be jų. Todėl aiškinti, kad visi skydliaukės hormonus kaip saldainius valgo, net nežinau, kokią reikia jausti paranoją. Galų gale – pasižiūri į tipišką randą ant kaklo ir aišku, kad žmogui tai gyvybiškai būtinas preparatas.

Beje, kodėl šitą vaistą daug kas perka be recepto? Nes tokie kaip Veryga už porą centų utėlę iki Klaipėdos nuvarytų. Skauda žiūrėti, kaip vaistininkai suplukę skaičiuoja vos ne centus kainuojančių tablečių puses ir ketvirčius, kad gink Dieve koks ketvirtis neperžengtų laiko termino, nes teks kompensuoti žalą Ligonių kasoms.

Iki poliklinikos važiavau 30 minučių, gydytoja receptus pildė 20 min., dar 15 min. stovėjau eilėje vaistinėje, 15 min. man tablečių ketvirčius skaičiavo, tada 30 min. – atgal į darbą. Kai sugaišau veltui beveik 2 val., po to tiesiog pirkdavau be kompensacijos ir be recepto.

Veryga, užskaitykit: už mano ir kitų tokių pat pacientų sutaupytus valstybei pinigus dabar galit savo patarėjams nesibaigiančius priedus mokėti ir sau ministro algą, todėl mažiau siautėkite ir baikite kąsti į ranką, kuri Jus maitina.

Išvada? Jau niekas netikime stebuklais, todėl #VerygaOut!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.