Apie tai, kokį šoką patyrė A. Valentaitė, sužinojusi, kad jos dabar jau buvęs mylimasis esą pavogė brangenybes, ketvirtadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme pasakojo grožio konkursų laureatė Vaida Jasaitienė. Ji – viena geriausių A. Valentaitės draugių.

V.Jasaitienė yra tas žmogus, kuriai A. Valentaitė patikėdavo daugybę savo paslapčių, todėl moteris bene pirmoji sužinojo, kad jos geriausia draugė pasigedo vertingų papuošalų ir vagystėmis įtarė būtent savo tuometį draugą D. Rediką.

Apie tai buvusi krepšininko Simo Jasaičio sutuoktinė papasakojo ne tik ikiteisminį tyrimą atlikusiems policijos pareigūnams, bet ir baudžiamąją bylą nagrinėjančiai teisėjai Giedrei Norvilienei. Tačiau jos liudijimas visuomenei nebus atskleistas – vagystėmis kaltinamo krepšininko D. Rediko bylą teismas nagrinėja ne viešuose posėdžiuose.

Apie tai, ką kalbėjo teisme, V. Jasaitienė nebuvo linkusi pasakoti ir žurnalistams – teisinosi, kad baudžiamoji byla nagrinėjama uždaruose posėdžiuose.

„Aš labai pavargau nuo teismų“, – išeidama iš teisingumo rūmų tepasakė moteris.

Tuo metu byloje nukentėjusiąja pripažinta A. Valentaitė teismo posėdžiuose jau nebedalyvauja – jai atstovauja savo klientės privatumą saugantis advokatas Mindaugas Bliuvas.

Apie prokurorų pateiktus kaltinimus nėra linkęs kalbėti ir baudžiamojon atsakomybėn patrauktas D. Redikas. Ketvirtadienį į teismą atvykęs sportininkas neslėpė geros nuotaikos ir jį fotografuojantiems žurnalistams siūlė publikuoti nuotraukas instagrame.

Šiuo metu D. Redikas aktyviai tęsia darbo paiešką – teismas jam leido dviem savaitėms išvykti į Lenkiją, kur jis turėtų susitikti su vieno krepšinio klubo atstovais.

Anksčiau D. Redikas sakė, kad pripažįsta tik kai kuriuos jam pateiktus kaltinimus ir, jeigu teismas nuspręs, yra pasiryžęs A. Valentaitei atlyginti padarytą žalą.

O atlyginti tikrai yra už ką – nukentėjusioji stilistė teigia, kad iš jos buvo pavogta viskas, kas vertinga – laikrodžiai, žiedai su deimantais, auskarai, kaklo papuošalai ir net pinigai.

Suskaičiuota, kad visas pagrobtas turtas vertas 146 tūkst. Eur. Maža to, krepšininkas net sugebėjo lombarde parduoti manekenei priklausantį nešiojamąjį kompiuterį.

Brangenybių vagystes manekenė pastebėjo ne iš karto, tačiau kai suprato, jog buvo apvogta, apie tai bandė kalbėtis su D. Rediku, bet šis kategoriškai kratėsi kaltinimų. Praradusi viltį atgauti papuošalus ir aksesuarus, moteris kreipėsi į policiją.

Šioje byloje tėra tik keli liudytojai, kurie esą patvirtina, jog tik D. Redikas galėjo įvykdyti brangenybių vagystes.

A. Valentaitė yra pateikusi ieškinį, kuriuo iš D. Rediko prašo priteisti 161 tūkst. 899 Eur: 146 tūkst. 899 Eur sudarė pavogtų daiktų vertė, o dar 15 tūkst. Eur ji įvertino patirtus dvasinius išgyvenimus.

Valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Gedvydas Vaivada yra sakęs, kad ikiteisminio tyrimo metu D. Redikas pripažino šešis iš septynių nusikalstamų veikų epizodus.

„Buvo vagiami laikrodžiai, auskarai, kaklo papuošalai, žiedai – iki 35 tūkst. eurų vertės už vieną daiktą“, – sakė jis.

D. Redikas papuošalus ir aksesuarus parduodavo kitiems asmenims. „Kam tiksliai nebuvo nustatyta, nes jau buvo praėję pakankamai daug laiko ir pas konkrečius asmenis tie daiktai nebuvo rasti“, – pažymėjo valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras.

Aiškėja, kad prabangūs A. Valentaitės papuošalai atsidūrė ne tik lombarduose, bet ir pas privačius asmenis, o gautus pinigus D. Redikas išleisdavo azartiniams lošimams.

„Taip pat jis nurodo, kad reikėjo tam tikroms išlaidoms – kelionei“, – ar D. Redikas planavo vykti į kelionę su A. Valentaite, prokuroras neatsakė.

Tuo metu A. Valentaitė neslepia, kad jai ši istorija yra ypatingai skaudi – net pastebėjusi pirmąsias D. Rediko vagystes, ji neskubėjo kreiptis į teisėsaugą ir vis suteikdavo galimybę pasitaisyti. Bet be reikalo – D. Redikas, pasinaudodamas manekenės patiklumu, sugebėjo įvykdyti dar daugiau vagysčių, pagrobti ypatingai vertingų daiktų.

„Jaučiuosi labai nemaloniai, dabar matau, kad liko tik teisinės priemonės ir esu įsitikinusi, jog teismas kuo greičiau išnagrinės šią bylą – kaip moteris, nei vienai nelinkėčiau patekti į panašią situaciją“, – anksčiau sakė A. Valentaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)