Tačiau įmonė buvo tučtuojau sukritikuota už tai, kad naują apribojimą, kuris atitinka Prancūzijos sostinėje taikomą įstatymuose nustatytą ribą, nusprendė taikyti tik miesto centre, o ne visame mieste.

Priemonė bus taikoma keturiuose centriniuose Paryžiaus rajonuose, „kurie per kelis dešimtmečius patyrė turizmo ir prekybos spaudimą ir taip pat susidūrė su ypač dideliu būsto trūkumu“, pareiškė „Airbnb“.

„Tai neįtikėtina, – agentūrai AFP pareiškė Paryžiaus merijos pareigūnas Ianas Brossat (Ijenas Brosa). – Tai reiškia, kad „Airbnb“ nevykdys įstatymo“ kituose miesto rajonuose.

Paryžius yra viena pagrindinių „Airbnb“ rinkų – platformoje siūloma nuomotis maždaug 65 tūkst. būstų. Dar 35 tūkst. būstų siūlomi panašiose elektroninėse platformose.

Ypač daug turistų sulaukiantis Paryžius yra nustatęs apribojimus trumpalaikei butų ir kambarių nuomai, nes šie būstai konkuruoja su viešbučiais ir skatina spekuliacijas nekilnojamuoju turtu. Be to, dėl jų mažėja gyventojams prieinamo būsto pasiūla.

Nuo gruodžio 1 dienos kiekvienas asmuo, norintis per elektroninę platformą nuomoti savo butą Paryžiuje, turės gauti registracijos numerį.

2008 metais įkurta „Airbnb“ siūlo trumpalaikę įvairių būstų, įskaitant atskirus kambarius ir individualius namus, nuomą 65 tūkst. miestų 191 šalyje.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)