2013 m. V. Mazūras įvertintas Nacionaline kultūros ir meno premija už lėlių teatro virsmą ryškiu Lietuvos kultūros reiškiniu ir kūrybos sąsajas su etnine lietuvių pasaulėjauta.

Išskirtinio interviu metu lėlių teatro režisierius ir dailininkas pasidalins esminiais gyvenimo prisiminimais ir nuostatomis, kurios jį suformavo kaip bekompromisinį menininką.

„Man buvo aiški tema, kurią aš susiformavau vaikystėje, kurią tėvai puoselėjo mano gyvenime visą laiką. Ir nesvarbu kas, ką sako <...> aš visad vadovavausi taip, kaip man reikia. O ten kaip atrodo valdžiai – tai jau jų problemos. Ir man būdavo geriausia, kai mane išmesdavo iš teatro. Išmesdavo ir išmesdavo... “, - pokalbio metu pasakoja šiandien gyvąja lėlių teatro legenda vadinamas kūrėjas.

Vitalijaus Mazūro kuriamas poetinis teatras išgarsino ne tik Vilniaus teatrą „Lėlė", bet Lietuvos teatrą apskritai, aukštai iškėlęs lėlių teatro meno kartelę.

Lietuvos teatro sąjunga pristato tęstinį video projektą apie žymiausius ir svarbiausius vyresnės kartos teatro menininkus. Videointerviu jie dalinasi savo išskirtine kūrybine patirtimi ir atsako į įvairius klausimus apie kūrybą, menininko profesiją, gyvenimą teatru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)