Dainininkas Jesse Hughes ir gitaristas Dave'as Catchingas buvo netikėti svečiai renginyje Prancūzijos sostinės rytuose; jį organizavo išgyvenusieji išpuolį, per kurį žuvo 90 žmonių, kai ginkluoti džihadistai įsiveržė į koncertų salę ir pradėjo šaudyti.


Atlikėjai atliko dvi dainas, o tada prie 11-oje apygardoje esančios miesto rotušės susirinkusiai miniai išdalino baltas rožes. Renginys vyko netoli koncertų salės, kur prieš tai Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas vedė atminimo ceremoniją išpuolio aukoms pagerbti.


Susijaudinęs J. Hughes miniai siuntė oro bučinius ir tada pradėjo dainą „Save a Prayer“, kaip tik šią dainą grupė atliko prieš prasidedant skerdynėms.


„Sunku pamiršti žmones, kurie iš mūsų buvo atimti, tarp jų buvo mūsų draugas Nickas Alexanderis (grupės rinkodaros vadybininkas) ir daugelis kitų“, – vėliau žurnalistams sakė J. Hughes.


„Matėme, kaip žmonės savo gyvybes atidavė dėl savo draugų ir dabar jaučiame atsakomybę skleisti žinią, kad šiame pasaulyje egzistuoja tokia meilė“, – pridūrė jis.


Ekscentriškas dainininkas buvo neįleistas į „Bataclan“ koncertų salę, kai pernai metais ji buvo vėl atidaryta, nes pareiškė įtariantis, kad apsaugininkai žinojo apie išpuolį.


Nors jis vėliau ne kartą atsiprašė už savo komentarus, vienas koncertų salės direktorių Jules Frutos sakė, kad per šaudymą darbuotojai gelbėjo žmonių gyvybes. „Yra tokių dalykų, kokių neįmanoma atleisti“, – AFP sakė jis.


Po išpuolio „Eagles of Death Metal“ iš pradžių susilaukė daugybės užuojautos.


Tačiau dėl J. Hughes prieštaringai vertinamų komentarų 2016 metų vasarą, du garsūs Prancūzijoje rengiami muzikos festivaliai atšaukė planuojamus grupės pasirodymus.


J. Hughes – retas dešinių pažiūrų roko muzikos atlikėjas ir JAV prezidento Donaldo Trumpo rėmėjas – taip pat yra nepagrįstai sakęs, kad išpuolio metų už koncertų salės musulmonai šventė.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją