Atlikėjas Vaidas Baumila savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo J. Steponaitytės įrašu ir pakomentavo jos žodžius: „Nesame taip toli nuo to ir Lietuvoje. Visiškai pritrenktas. Nors...“

Aktorė Elžbieta Latėnaitė taip pat palaikė kolegę ir dalijosi užuojautos žinute: „Ir labai užjaučiu dėl tavo patirties. Tai neturėtų nutikti niekam ir niekada!“.

Už drąsą prabilti ir netylėti jauną aktorę gyrė ir fotografė Neringa Rekašiūtė. „Džiaugiuosi, kad moterys nebebijo prabilti. Labai kviečiu kitas atsiverti, nebebijoti, jūs turite didelį palaikymą. Tik susivienijusios mes galime padaryti galą tokiam giliai įsišaknijusiam vyrų elgesiui. Ačiū Julija! Aš su Tavim!“, – rašė žinoma fotomenininkė.

Aktorė Aistė Diržiūtė prisidėjo prie padrąsinimo žodžių ir anglų kalba parašė, jog didžiuojasi Julijos Steponaitytės drąsa kalbėti apie savo patirtis ir seskualinį priekabiavimą Lietuvoje.

„Lietuva ilgai tylėjo. Tylėjo apie tai apie ką mažuose būreliuose šnekučiuodavosi ir net beveik nesistebėdavo, nes juk nieko tokio, juk genijus, o ir paskui „juk niekas nebekvies vaidinti“. Visgi prieš nusikaltimą lygūs visi. Labai didžiuojuosi Julijos Steponaitytės stiprybe ir drąsa prabilti apie patirtą Šarūno Barto seksualinį priekabiavimą. Tikiuos, kad tai padrąsins prabilti ir kitas. Atėjo laikas“, – pridūrė A. Diržiūtė.

Televizijos laidų vedėja bei aktorė Beata Tiškevič taip pat nusprendė netylėti: „Palaikau Juliją. Tikiuosi, kad jos drąsa ir stiprybė įkvėps prabilti ir kitus.“

„Aš palaikau pagaliau išdrįsusios prabilti aktorės ryžtą. Turiu tris dukras. Žinau, ką padaryčiau tam, kuris išdrįstų nederamai pasielgti su mano mergaitėm. Todėl sakau, kad Šarūnas Bartas, kaip ir bet kuris kitas seksualinis priekabiautojas Lietuvoje ir pasaulyje (kas jis bebūtų – Seimo narys Kęstutis Pūkas, režisierius Šarūnas Bartas, prezidentas Donald Trump, verslininkas Harvey Wenstein ar aktorius Kevin Spacey) yra apgailėtinas šunsnukis. Situacija kaip ir aiški. Viešas visuotinis pasmerkimas. Kultūros ministerija atšaukia visą skirtą šimtatūkstantinį finansavimą Barto filmams, kad nebeturėtų progos ieškotis naujų aukų ir priekabiauti prie kitų aktorių. Padrąsintos ar padrąsinti savo prabilusios kolegės, vienas po kito apie vieno garsausiausių Lietuvos režisierių priekabiavimą prabyla ir daugiau aukų. Bet kažkodėl man atrodo, kad šis viešo pasmerkimo egzaminas Tapinui ir Miliūtei nebus pats lengviausias“, – savo paskyroje rašė prodiuseris ir visuomenės veikėjas Kristupas Krivickas.

DELFI primena, kad vėlų penktadienio vakarą aktorė savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo žinute apie tai, kad prieš penkerius metus prie jos priekabiavo režisierius Š. Bartas. Su režisieriumi naujienų portalo žurnalistams nepavyko susisiekti.

Pasak J. Steponaitytės, jis taip pat nesureagavo ir į jos žinutę, prie kurios buvo prisegta jo anketa socialiniame tinkle „Facebook“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (560)