Vienas iš pagrindinių šios naminės priemonės komponentų – ricinos aliejus. Jame yra daug omega 9 riebalų rūgščių, antioksidantų ir vitaminų, kurie sustiprins plaukus ir žymiai pagreitins jų augimą.
Beje, priemonė su ricinos aliejumi sustiprins ir antakius bei blakstienas, jie bus tankesni, labiau žvilgės, rašo homeremediescorner.com.

Ricinos aliejaus ypatybės

Ricinos aliejuje yra ricinoleino rūgšties, kuri yra labai stiprus antibakterinis ir antigrybelinis komponentas, šalinantis iš organizmo bakterijas ir grybelius. Beje, tie grybeliai ir trukdo augti plaukams, antakiams ir blakstienoms.

Nuolat tepantis ricinos aliejumi, odą valosi, darosi sveikesnė, todėl geriau auga ir palukai. Smagiausia, kad šis metodas neturi šalutinio poveikio, be to, sustiprės plaukų folikulai, plaukai taps storesni.

Priemonės, stiprinančios plaukus, antakius ir blakstienas, komponentai

Ricinų ir kokosų aliejus

5 šaukšteliai ricinos aliejaus ir 5 šaukšteliai kokosų (arba migdolų) aliejaus.

Kaip gaminti:

Pasigaminti šią priemonę tikrai nesunku. Kaip žinome, ricinos aliejus tirštas, tad reikia jį praskiesti lengvesniu aliejumi, kad būtų lengviau tepti. Aliejus reikia kruopščiai išmaišyti iki vientisos masės, kurios galėtume įsipilti į delną.

Kaip naudoti:

Naudoti šį aliejų mišinį paprasta. Pirmiausia praskiriame plaukus tada švelniai tepame galvos odą aliejų mišiniu ir taip – visą galvą. Pašukuokite, kad aliejus geriau įsiskverbtų į plaukų šaknis ir odą.
Aliejų mišinių ištepus galvą geriausia užsidėti dušo kepuraitę, kad galvos odai būtų šilta, o vertingos medžiagos geriau įsigertų į galvos odą. Miegokite su kepuraite, o ryte išsiplaukite galvą.

Ant blakstienų ricinos ir kokosų aliejų mišinį patogiausia tepti švariu šepetėlių nuo blakstienų tušo. Ant antakių lengvai užtepsite aliejų mišinio su ausų krapštuku. Ant blakstienų ir antakių aliejų mišinys turi pabūti bent 15 minučių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)